Feljton Papović – gladne gatačke hijene (2)

Pojavio se niotkuda i ušao u legendu. Bivši direktor RiTE Gacko Boško Kozomara bio je do imenovanja „no nejm“, o njemu se se na internetu nije mogao pronaći nijedan podatak, ali je za par mjeseci mandata toliko grabio i pljačkao da je zasjenio mnoge, i mogao bi ući u istoriju gatačke Terme kao najveći grabež u jakoj konkurenciji. Stara poslovica kaže – grabi kao pred smrt, a ona bi se nakon poslednjih događaja u Gacku mogla pretvoriti u – grabi kao Kozomara pred penziju.

Uplašeni Kozomara prijavio je policiji da je dobio pijeteće pismo, i zbog toga mu treba odati priznanje jer je najzaslužniji za privođenje umjetnika Papovića, a potom i otkrivanje velike afere koja pokazuje kako je stotine političara na vlasti lažnim računima pljačkalo državu. Pohlepni direktor Kozomara nije želio da ispoštuje profesora, plati usluge i ispuni obećanja, što ga je na kraju skupo koštalo. On je bio svjestan da je zalutao u direktorsku fotelju i da će se u njoj kratko zadržati, pa je zato iskoristio kratak mandat da se namiri do kraja života. Prijavom prijetnji policiji uspio je da potopi ne samo sebe i svoje saradnike, već stotine moćnika i ogoli nakaradni Dodikov pljačkaški sistem do srži. Činjenica da su preko profesora Papovića državu godinama pljačkali svi, od vozača do poslanika i ministara, i da policija i pravosuđe ne preduzimaju ništa da kazne moćnike, najbolje demaskira haos u kome živimo!

U Zapisniku gotovo da nema stranice na kojoj nema bar jednog lažnog računa na ime Boška Kozomara, a stiče se utisak da je dva puta dnevno mijenjao hotele i ubrzano spavao  kako bi profesor Papa stigao krivotvoriti račune. O intenzivnoj saradnji Kozomare i profesora svjedoči podatak da je poslednji račun za beogradski hotel „Palas“ krivotvoren za datum 23.1.2018. a da je Kozomara prijavio prijetnje policiji 7.2.2018. godine.

Omiljeni Kozomarini izmišljeni hoteli su beogradski „Palas“ i banjalučki „Vidović“,  a samo Bog zna koliko je para uzeo na lažnim hotelskim računima i izmišljenim putnim troškovima, ne računajući tendere, reprezentaciju, nabavke…

Iako ga niko ništa nije pitao, psihički i duševno posrnuli poslanik Srđan Milović lažno se proljetos zaklinjao na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske kako nije uzimao lažne račune od profesora Papovića, ali ako laže koza ne laže rog. U svom govoru je već tada pokušao naći alibi i poslanicima je kazivao kako je možda neko uzimao novac lažnim računima na njegovo ime, što samo govori o kakvom se nesoju i licemjeru radi, jer ko je osim njega mogao uzeti novac iz RiTE Gacko na osnovu izmišljenih putnih troškova!?

Na stranici 5 Zapisnika nalazi se falsifukovan račun broj 9259 hotela „Azuro“ Bijeljina od 10.9.2017. godine na ime Srđana Milovića, a na spisku su i brojni lažni računi na ime Srđana Milovića iz hotela „In“ i „Palas“ iz Beograda, „Vidović“ iz Banjaluke… Sudeći po sačuvanim falsifikovanim računima, Milović puno putuje na račun države misleći da nikada nikom neće polagati račune za svoja zlodjela.

Zašto  beskrupulozni Milović u lice flagrantno laže sve građane Srpske koji su gledali uživo prenos Narodne skupštine, i da li će pred kraj mandata podnijeti ostavku na poslaničku i direktorsku funkciju i tako pokazati da je u njemu ostalo bar trunka morala,  stida, časti i obraza jer je jasno dokazano da je grubo obmanjivao javnost  i sramno pljačkao državu? 

 

I njegov stari pajtos, bivši generalni direktor RiTE Gacko Milinko Milidrag, bio je redovan klijent poznatog trebinjskog umjetnika i falsifikatora. Milidrag je izuzetak samo po tome što je više preferirao lažni odmor pisati u Banji Vrućica i hotelu „Kardial“ nego u prijestonicama Srbije i Republike Srpske.

Milidrag, Milović, Kozomara i ostali Dodikovi kadrovici, sve odreda kriminalci, prevaranti, falsifikatori i hoštapleri, smijenjeni su zbog kriminala i katastrofalnih rezultata rada koji su Termoelektranu doveli na ivicu, ali da se smjenama ništa suštinski nije promijenilo pokazuju i lažni računi na ime aktuelnog generalnog direktora Miodraga Šešlije. Aktuelni direktor RiTE gacko je između ostalog od Papovića uzeo račun broj 1990/2017 hotela „Nevski“ u Beogradu od 18.3.2017. godine.

Drugačije se nešto nije ni moglo očekivati jer Šešlija nije ništa drugo do marioneta u rukama beskrupulozne nezasite hijene Srđana Milovića i njihovog zajedničkog pokrovitelja tajkuna Žarka Dragičevića, vlasnika firme Termograding preko koje se izvlači najviše novaca iz RiTE Gacko.

Naravno da i Zapisniku ima mnogo računa na ime vozača, nižih službenika i saradnika moćnika ali njih nikako neću pominjati jer država nije propala zbog sitnih prestupa ljudi na dnu sistema već velikih pljački nezasitih, beskrupuloznih i pokvarenih političara na vlasti.                                                                       

Juče je Miloviću bio jako stresan dan, a u napadima panike telefonirao je na sve strane, izdavao naređenja i dao nalog informatičkim stručnjacima u RiTE Gacko da blokiraju na serveru pristup mom sajtu kako bi pokušao spriječiti radnike da čitaju najavljeni feljton i vide razmjere njegove halapljivosti. Zabrane uvijek djeluju kontraproduktivno, i džaba si Srle krečio jer kraj vam je blizu, a pravda je spora ali dostižna..

 

Sutra: Kako se pljačka Elektroprivreda

 

Nebojša Vukanović