Feljton klijenti umjetnika Papovića – gladni načelnici i direktori(4)

Dva imena dominiraju među načelnicima opština koji su bili redovni klijenti profesora i umjetnika Vukašina Papovića, a to su Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća, i Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška. Miljan Aleksić je osnivač i vlasnik firme „Aleksić komeerc“ iz Bileće koja je lani imala više od 8 miliona maraka prometa, a uz to sa braćom Vuković kontroliše još oko 8 miliona maraka opštinskog budžeta. Pored svih silnih para i privilegija, i činjenice da mu privatna firma godišnje donosi oko pola miliona maraka dobiti, Miljan Aleksić je bio redovan klijent najpoznatijeg trebinjskog falsifikatora, i iz „svog“ opštinskog budžeta je uzimao novac preko velikog broja lažnih računa, uglavnom sa izmišljenih putovanja po Srbiji.  Svaki komentar njegovog lika i (ne)djela je suvišan.  

Velika je misterija kako je beskrupulozni Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška, uspostavio konekcije sa trebinjskim umjetnikom i falsifikatorem čim je u jesen 2016. godine preuzeo funkciju načelnika? Adžić u otimanju nije imao granica, i u Zapisniku sa popisa oduzetih stvari iz stana Vukašina Papovića njegovo ime se ponavlja na desetak mjesta? Gramzivost i pohlepa su glavne odlike predstavnika vlasti, a Aleksić i Adžić to najbolje potvrđuju. Na prvi pogled posmatrajući ih čovjek bi pomislio da se radi o nesposobnim naivčinima, ali izgled vara jer su dobro izučili stare Kumrovačke škole.                                                                                                      

Medijski guru režima Milorada Dodika, ministar u 5 Vlada, bivši direktor RTRS-a i SRNE, aktuelni direktor Sekretarijata za vjere Republike Srpske Dragan Davidović takođe je naručivao lažne račune  uz pomoć kojih je tokom 2014. godine uzimao novac od  Sekretarijata za vjere Republike Srpske. Tako je Papović za potrebe Dragana Davidovića izradio račun hotela „Nevski“ u Beogradu broj 8817/2014. od 5.11.2014. godine. Davidović je 2013. godine napustio RTRS i sasvim izvjesno da je novac nezakonito pribavljao sa funkcije na kojoj se sada nalazi, a dok Policija i Tužilaštva ne završi prostu istragu nemoguće je utvrditi da li je i ranije, kao direktor RTRS-a, uspostavio bliske veze i saradnju sa Vukašinom Papovićem.                                                                      

Rodoljub Topić je jedan od provjerenih univerzalnih kadrova SNSD-a koji istovremeno (ne)uspješno obavlja više funkcija, od predsjednika Izvršnog odbora SNSD-a Kozarska Dubica, direktora Elektrodistribucije u Kozarskoj Dubici do finansijskog direktora Elektrokrajine i predsjednika Upravnog odbora FK Borac Banjaluka, koji je sa njim potonuo u niži rang takmičenja. Sve silne funkcije i privilegije SNSD-ovom jezuiti Rodoljubu Topiću su malo, pa je od Vukašina Papovića uzimao lažne račune  kako bi dodatno napunio džepove, a jedna od omiljenih destinacija mu je hotel „Centar“ Novi Sad.                                                                                                  

Petar Pinokio Đokić, Srđan Milović, Boško Kozomara, Radivoje Bratić, Ljubo Vuković, Miladin Dragičević i ostali prozvani danima ćute, zabili su se u rupe i ne progovaraju, a njihov zid šutnje govori više od hiljadu riječi. Vjerujem da će im se narednih dana pridružiti i ostala plejada uglednih funkcionera i klijenata Vukašina Papovića. Ćute uporno Željka i Dodik, ali i ministar Dragan Lukač koji ne želi da kaže ko to vrši snažan pritisak na njegove inspektore i tužioce kako bi zataškali slučaj, i zbog čega se ne procesuira na desetine visokih funkcionera iz vladajuće koalicije koji su godinama sramno pljačkali državu na osnovu falsifikovanih računa?

 

Sutra: Kako se preko lažnih računa izvlači novac iz Autoputeva Srpske?

 

Nebojša Vukanović