palpal

Fabrika novca Dubrovnik

Kraj je oktobra mjeseca, počinje sezona kiša, ali ulice Dubrovnik su i dalje prepune turista. Iako je Miholjskoj ljeto i neobično toplo vrijeme za obo doba godine završilo sa prvim kišama, i ova nedelja je bila prepuna turista iz svih krajeva svijeta.

    Restorani su puni, kao i većina hotela i apartmana, na Stradunu gužva, a Dubrovnik pokazuje da je prava fabrika novca u kojoj turisti svake godine ostave više milijardi dolara.        O cijenama u 

Dubrovniku najbolje govori cijena parkiranja u hotelu „Imperijal Hilton“ na Pilama, gdje najjeftiniji parking do 4 sata košta 220 kuna ili skoro 60 maraka, 8 sati 400 kuna ili 100 maraka, a jedan dan čak 700 kuna ili skoro 100 evra. Ako su ovakve cijene parkinga, onda se suvišno upitati koliko košta večera ili smještaj u hotelu koji je sagrađen krajem 19-og vijeka, i prije 120 godina je imao lift, sobe sa kupatilom, toplom i hladnom vodom. Drago mi je da Trebinje polaki pravi prve korake u razvoju turizma i privlačenju gostiju, ali sve ide dosta sporo. Nadati se da će se stvari ubrzati, jer bi i par procenta turista iz Dubrovnika puno značio za razvoj Trebinja i Hercegovine, jer turistička sezona u Dubrovniku traje od marta do novembra, a nižim cijenama i dobrom ponudom mogu se postići veliki rezultati.

 

Nebojša Vukanović