palpal

Evropljani, marionete i kompradori

Čim je počela kriza sa koronom, stranci i MMF su odmah priskočili u pomoć i dali trojici svojih marioneta u BiH preko 300 miliona evra kako ih slučajno ne bi ugrozila kriza sa pandemijom i korona virusom. Stranci drže već skoro dvije decenije na vlasti Dodika, Bakira i Čovića, pomažu retrogradnu osovinu zla SNSD-SDA-HDZ, i jako im je važno da poslušne marionete i kompradori ostanu i dalje na vlasti, pa čim „zagusti“ i ponestane para nakaradnom sistemu stiže pomoć i novi krediti koje neće vraćati kompradori i izdajnici na vlasti već narod.

Stranci svjesno tolerišu bahatost, kriminal, korupciju, ubistva, stvorili su nakaradno i zatobljeno pravosuđe koje je savršeno za amnestiju kriminalaca, ogoljenu pljačku naroda i države, i na njima je ogromna odgovornost za sve što se događa jer oni drže i hrane zlo koje je pokorilo i uništava sva tri naroda.

Čudan je odnos domaćih kompradora i marioneta sa njihovim zapadnim mentorima. U javnosti se često izvode razne predstave kako bi se prikrio stvaran odnos, odrađivanje svih ključnih zadataka stranaca, od pogubne neoliberalne dogme, rasprodaje javnih dobara i uništavanja resursa, do NATO integracija. Tako je prije nekoliko dana lažni Otac nacije napadao oštro Evropsku Uniju, na stavojoj Tajkunskoj ATV, prijetio visokom predstavniku, zbog čega je pojačano obezbjeđenje OHR-a, tvrdio da će se EU raspasti za 5 godina, da nema ništa od evropskih integracija i da nikada ne bi uzeo neku pomoć od Evrope da može, da bi se juče zahvalio Delegaciji EU u BiH na pomoći koja budi nadu i energiju za nastavak integracija BiH u EU!

Ne samo da je On, čije ima iz prezira više ne želim da spominjem, ponovo po starom običaju okrenuo ploču i stavove za 180 stepeni, suvišno ga je komentarisati, već je nakon uručene pomoći šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler imao čast da gostuje u programu RTRS-a, vjerovatno u znak zahvalnosti. Umjesto da kaže da će na Fabriku mržnje, laži i zla otići tek kad ona postane istinski javni servis svih građana a ne partijska televizija pod kontrolom jednog (ne)čovjeka, Zatler pokazuje da će nastaviti gdje je korumpirani Vigemark stao, pomagati svoje korumpirane marionete kako bi nastavili s uništavanjem i ono malo što je ostalo.

Stranci su zlo, njihova uloga je sramna još od vremena raspada Jugoslavije, kada su podstakli rat i zavađali dvostrukim aršinima narode na ovim prostorima pa onda glumili mirotvorce, a sada uporno podržavaju osovinu zla i trojni pakt Dodik – Čović – Izetbegović. Nema napretka i većeg iskoraka na ovim prostorima sve dok konce ne preuzmu slobodni i neucijenjeni, koji neće biti marionete u rukama stranaca.

 

Nebojša Vukanović