Електропривреда РС честитку на Херцег ТВ платила 7 000 КМ

Лаки Лучиано Петровић одлучио је да врло брзо исплати своју најновију капиталну инвестицију, посредну куповину Херцег-телевизије преко ташна-машма фирме иза које стоји његов одборник СНСД-а Мастиловић. Одмах након формалног преузимања Херцег ТВ почеле су и масовне уплате реклама и огласа из јавних предузећа и установа.                                   

Честитке на Херцег телевизији су скупље него да се емитују на ЦНН или ББЦ! Тако Електропривреда Републике Српске за емитовање неколико реченица и празничних честитки за Васкрс и 8. март платила чак 7 020 марака (6 000 марака плус ПДВ)!?  Испада да је свака емитована ријеч коштала скоро 1000 марака јер су двије пртосте реченице „Свим дамама честитамо 8. март“ и „православним вјерницима Електропривреда РС честита најрадоснији празник Васкрс“ плаћене астрономских 7 000 марака!?

Иако је Холдинг Електропривреде Републике Српске прошлу 2017. завршио са рекордним губитком од преко 40 милиона марака, контраверзни директор Жељко Ковачевић је велики каваљер и веома широке руке када се плаћа јавним средствима, па је 5.3.2018. поступком директног споразума потписао Одлуку о избору „најбољег“ понуђача за емитовање празничне честитке, и на рачун Лукине телевизије пребацио новац                       

Овакав потез Ковачевића дјелује суицидно, јер му управо Лука Петровић мјесецима ломи кичму и у јавност пласира информације о раскошнoм животу на високој нози и луксузним вилама, хацијендама, куповинама фирми, спорним набавкама и бројним злоупотребама директора Електропривреде РС и бившег министра привреде, енергетике и рударства. Рат кланова је све жешћи, а тешко је схватити зашто Ковачевић чашћава са 7000 свог великог непријатеља, или је наивно помислио да ће са прескупом честитком придобити његову наклоност и спасити фотељу?                                

Након што је Драго Паповић под притиском продао Херцег ТВ Луки Петровићу, преко фирме „ХЕРЦСОФТ“ иза које стоје браћа Мастиловић, дошло је до потпуног заокртета у уређивачкој политици, и ова локална телевизија постала је пропагандна машинерија, партијско гласило СНСД-а и Клана Петровића. Током цијелог дана у програму се смјењују локални директори и функционери СНСД-а, а само прошле седмице вишесатна гостовања имали су газда Лука и његов шура, посланик и извршни директор ХЕТ-а Илија Таминџија.                                        

Газда Лука највише цијени одане послушнике, па је за директора Херцег ТВ ставио неписменог ђорђа б, који ни у 4-ој деценији живота није научио правилно да се потпише и да се властита имена пишу великим словима, што науче и дјеца у првом разреду основне школе.

То му ипак не смета да на Лукин позив послушно потписује спорне Уговоре, и из јавних предузећа и установа прељева новац на рачун Лукине телевизије како би се инвестиција што прије отплатила.

 

Небојша Вукановић