Elektroprivreda RS čestitku na Herceg TV platila 7 000 KM

Laki Lučiano Petrović odlučio je da vrlo brzo isplati svoju najnoviju kapitalnu investiciju, posrednu kupovinu Herceg-televizije preko tašna-mašma firme iza koje stoji njegov odbornik SNSD-a Mastilović. Odmah nakon formalnog preuzimanja Herceg TV počele su i masovne uplate reklama i oglasa iz javnih preduzeća i ustanova.                                   

Čestitke na Herceg televiziji su skuplje nego da se emituju na CNN ili BBC! Tako Elektroprivreda Republike Srpske za emitovanje nekoliko rečenica i prazničnih čestitki za Vaskrs i 8. mart platila čak 7 020 maraka (6 000 maraka plus PDV)!?  Ispada da je svaka emitovana riječ koštala skoro 1000 maraka jer su dvije prtoste rečenice „Svim damama čestitamo 8. mart“ i „pravoslavnim vjernicima Elektroprivreda RS čestita najradosniji praznik Vaskrs“ plaćene astronomskih 7 000 maraka!?

Iako je Holding Elektroprivrede Republike Srpske prošlu 2017. završio sa rekordnim gubitkom od preko 40 miliona maraka, kontraverzni direktor Željko Kovačević je veliki kavaljer i veoma široke ruke kada se plaća javnim sredstvima, pa je 5.3.2018. postupkom direktnog sporazuma potpisao Odluku o izboru „najboljeg“ ponuđača za emitovanje praznične čestitke, i na račun Lukine televizije prebacio novac                       

Ovakav potez Kovačevića djeluje suicidno, jer mu upravo Luka Petrović mjesecima lomi kičmu i u javnost plasira informacije o raskošnom životu na visokoj nozi i luksuznim vilama, hacijendama, kupovinama firmi, spornim nabavkama i brojnim zloupotrebama direktora Elektroprivrede RS i bivšeg ministra privrede, energetike i rudarstva. Rat klanova je sve žešći, a teško je shvatiti zašto Kovačević čašćava sa 7000 svog velikog neprijatelja, ili je naivno pomislio da će sa preskupom čestitkom pridobiti njegovu naklonost i spasiti fotelju?                                

Nakon što je Drago Papović pod pritiskom prodao Herceg TV Luki Petroviću, preko firme „HERCSOFT“ iza koje stoje braća Mastilović, došlo je do potpunog zaokrteta u uređivačkoj politici, i ova lokalna televizija postala je propagandna mašinerija, partijsko glasilo SNSD-a i Klana Petrovića. Tokom cijelog dana u programu se smjenjuju lokalni direktori i funkcioneri SNSD-a, a samo prošle sedmice višesatna gostovanja imali su gazda Luka i njegov šura, poslanik i izvršni direktor HET-a Ilija Tamindžija.                                        

Gazda Luka najviše cijeni odane poslušnike, pa je za direktora Herceg TV stavio nepismenog đorđa b, koji ni u 4-oj deceniji života nije naučio pravilno da se potpiše i da se vlastita imena pišu velikim slovima, što nauče i djeca u prvom razredu osnovne škole.

To mu ipak ne smeta da na Lukin poziv poslušno potpisuje sporne Ugovore, i iz javnih preduzeća i ustanova preljeva novac na račun Lukine televizije kako bi se investicija što prije otplatila.

 

Nebojša Vukanović