Ekskluzivno – kadija Stević uhvaćen na djelu

Kako se donose, namještaju i dogovaraju presude svjedoči i ekskluzivni snimak, koji je Nebojša Vukanović snimio neposredno prije početka ročišta. Na ulici, vrlo ležerno i prijatno, razgovaraju advokat Miljkan Pucar i predsjednik Okružnog suda u Trebinju kadija Bojan Stević. Ako ovako razgovaraju na ulici neposredno pred početak suđenja, šta li tek onda rade iza kulisa i zatvore ih vrata? Upravo je Stević prije mjesec dana odbacio Zahtjev za izuzeće sudija  i Milosava Pikule i Vesne Ivković, koji je podnio Nebojša Vukanović, i ponovo namjestio Vijeće koje je uvažilo Žalbu Miljkana Pucara i donijelo novu drakonsku kaznu i presudu protiv Vukanovića. Kadija Bojan Stević se brani ćutanjem, i ne želi da da bilo kakav odgovor na brojna pitanja koja interesuju javnosti!?

Zašto ćuti Bojan Stević, i zašto ne odgovori javnosti kakve su njegove veze sa vlastima i koliko je unosnih ugovora i poslova dobila njegova supruga Olgica Stević za notarske poslove!? Da li joj je suprug namjestio da bude prvi notar u Hercegovini, i koliko je para zaradila? Da li je ona nedavno dobila veoma unosan posao od HET-a i Elektroprivrede RS o sklapanju Ugovora za HE Dabar imotkup zemljišta. Da li je ovo neprimjeren kontakt sudija sa  strankama u postupku, i da li je ovaj snimak dokaz zašto Vukan nema pravo na pravedno i  pravično suđenje, već se vode montirani, staljinistički i kafkijanski procesi i bez ikakve krivice i dokaza donose drakonske kazne kako bi se uništio i ućutkao ?

Mogu kako hoće, ali neće dokle hoće? Svijet je ovaj tirjan tirjaninu a kamoli duši blagorodnoj, al tirjanstvu stanuti nogom za vrat, privoljeti ih poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija!

 

Nebojša Vukanović