palpal

Ексклузивно ухваћени на дјелу – како СНСД купује гласове у Требињу

Наши храбри момци и дјевојке јутрос су успјели да документују и сниме како Мирко Ћурић и СНСД купују гласове и спремају пакете за куповину гласача у Требињу. Пакети су преузети у маркету „Тропик“ у центру Требиња, а потом жутим комбијем фирме „Анис“ пребачени до сједишта СНСД-а, а потом истим комбијем и другим возилима дијељен сиротињи по требињским насељима. У пакету се јасно види написана порука да пакете „поклања“ Мирко Ћурић.

СНСД  је очито изнајмио возило од рент-а-кар компаније, вјероватно са циљем да се прикрију трагови криминала и срамне куповине гласова. На снимку се јасно виде активисти СНСД-а који учествују у овом криминалном дјелу, а полиција би одмах требала да реагује и да их похапси, утврди ко је налогодавац и организатор ове криминалне групе јер је свима јасно да се ради о кршењу закона, корупцији и недозвољеној куповини гласова.

Све је снимљено и документовано, а полиција и тужилаштво одмах и хитно да реагују и похапсе људе који грубо крше закон и покушавају пакетима хране, који су вјероватно плаћени из буџета и са рачуна јавних предузећа, да купе гласове пред локалне изборе који се одржавају сутра.

Полиција је требала прва да реагује и спријечи кривично дјело, а чињеница да СНСД све ради транспарентно и јавно, не покушава да сакрије куповину гласова и кривична дјела, показује колико су бахати и осиони јер мисле да су амнестирани за све, да неће одговарати јер су заробили институције али су се преварили у процјени.

 

Небојша Вукановић