Dukić zabranio bilborde poginulim specijalcima

Lokalni despot, vladar Boksita i cijelih Milića Rajko Dukić, zabranio je da se na teritoriji „njegove“ opštine Milići postave bilbordi sa imenima poginulih pripadnika Drugog odreda Specijalne jedinice policije Republike Srpske. Na bilbordu se nalaze imena 21 pripadnika Specijalnog odreda koji su činili pripadnici iz regije Birač, i koji su položili svoje živote u Otadžbinskom ratu u temelje Republike Srpske.

Povodom 25 godina od osnivanja Drugog odreda Specijalne jedinice policije RS, preživjeli specijalci su odlučili da u znak sjećanja na poginule saborce postave bilborde sa imenima svih poginulih specijalaca. Bilbordi su postavljeni u Vlasenici i Šehovićima, ali su uklonjeni u Milićima. Prema našim saznanjima, Rajko Dučić je zabranio postavljanje bilborda, te uklanjanje nekih koji su bili postavljeni na periferiji, jer nije bio unaprijed konsultovan i nije dao saglasnost. On smatra da su Milići njegova prćija, i da on kao lokalni despoti i kabadahija može da nekažnjeno radi šta hoće i odlučuje o svemu.

Ovakvo Dukićevo ponašanje izazvalo je gnjev demobilisanih boraca jer je Drugi odred Specijalne jedinice policije Republike Srpske između ostalog bio između ostalog angažovan na odbrani Milića i rudnika boksita.
Ovo je samo jedan u nizu primjera samovolje lokanih despota, koji smatraju da su iznad naroda i države, i nemoći zarobljne pravne države koja nažalost ne funkcioniše godinama i decenijama.

Nebojša Vukanović