palpal

Duel sa Mazalicom – Dodik je veleizdajnik koji prenosi nadležnosti da bi se dodvorio strancima

Diskusija u Narodnoj skupštini Republike Srpske o novoj suludoj i šizogenoj inicijativi Milorada Dodika da se izmjenama Ustava razvlasti Republika Srpska i da se njene nadležnosti prenose na nivo zajedničkih institucija Bosne i Hercegovine. Dodik je predložio da član Predsjedništva Bosne i Hercegovine istovremeno bude i predsjednik Republike Srpske, što bi predstavljalo derogiranje i poniženje Republike Srpske i njenih nadležnosti.

Ova inicijativa je jako opasna, i ne smije proći, niti on smije nešto slično da predlaže bez konsenzusa svih političkih subjekata u Republici Srpskoj i odluka institucija, prije svega Narodne skupštine Republike Srpske. Jasno je da Dodik želi da se dodvori strancima, pokaže da je spreman na sve kako bi opstao na vlasti i da šalje takve signale svojim mentorima iz međunarodne zajednice koji ga i drže na vlasti.

Poslanik Srđan Mazalica pokušao je da brani svog šefa ali nemušto i prošao je kao bos po trnju. Pogledajte video prilog i novi mali skupštinski duel sa Mazalicom…

 

 

Nebojša Vukanović