palpal

Drži vodu dok izbori prođu! Vile oduvale sve Lukine milionske promašaje

Što bi starac Božidar, ideolog i stub Lukine koalicije i Senata rekao, voda donijela, voda odnijela ili drži vodu dok izbori prođu i majstori odu…

Vile su tokom noći oduvle sve što je Luka sazidao i započeo tokom svog crnog mandata u Trebinju, pa je konstrukcija zatvorenog bazena, skalamerija dvorskog neimara Slobodana Stankovića, završila u Trebišnjici, a vjetar je odnio i krov sa obnovljene Gimnazije, te polomio preostala drveća u isječenom gradakim parku, koja su ostala na vjetrometini nakon što su ih Lukini širokobrijeških đaci bespotrebno isjekli tokom milionskog pranja novca i tzv. „rekonstrukcije“.

 

Još u Srednjem vijeku, i prije dolaska Turaka na ove prostore, neimari su znali da snažan vjetar može u Hercegovini napraviti haos na građevinama ako se ne sazida čvrst objekat, pa se vodilo računa kako se gradi, i stare kuće i objekti od kamena bez betona i cementa preživjele su vijekovima oluje, nevrijeme i brojna iskušenja.

Lukini i Dodikovi dvorski neimari po ko zna koji put pokazali su svoju ozbiljnost, sposobnost, kvalitet radova i dostignuća, bacivši najmanje 15 miliona maraka u vjetar. Kako to da je vjetar u gradu polomio samo ono što je započeo crni Luka i Miko, a nisu oštećeni drugi objekti? Sreća u nesreći pa je oluja tokom noći, kad nema naroda i pješaka na ulici, oduvala Lukin Skadar na Trebišnjici, jer bi tokom dana sigurno bilo tragičnih posledica.

Mjesecima sam molio i apelovao da se ne baca uzalud 25 miliona u tzv „zatvoreni bazen“, već da vlast do kraja preuzme ideju iz mog programa 2012. godine i tokom zime montažno zatvori postojeći zatvoreni bazen ceradom i čvrstom konstrukcijom, ali su ludaci kradući moju ideju željeli da naduvanim radovima i fakturama  preko dvorskih firmi izvuku milione u svoj džep.

Sa ideologom starcom Božirador i širokobriješkim stručnjacima nije moglo bolje ni očekivati, a najveća katastrofa je uništen Dučićev gradski park, u kome je oboreno i oštećeno pedesetak stabala, jer su ga ludaci tokom „rekonstrukcije“ isjekli, prorijedili, ogolili i izložili udarima vjetra, sijekući suicidno zaštitnu živu ogradu i stabla. Jasno je da su Luka, Miko i njihove drvosječe odgovorne za uništen park, jer se nešto slično nije događalo dok ludaci nisu došli na vlast i počeli kasapljenje.

Zatvoreni bazen izgleda kao Hirošima avgusta 1945. godine, a crvena kuga na sličan način uništila je cijelu Hercegovinu i Republiku Srpsku, ali nažalost mnogi to još ne mogu to da vide, jer su im RTRS, ATV, Herceg TV stavili povez na oči.

Ako se uskoro ne otrasimo crvene kuge i zla koje na je poklopilo, sve će biti opustošeno i pretvoreno u prah i pepeo, a cijela Srpska će biti opustošena kao Hirošima, jer je već više naroda pobjeglo pod Dodikom i tiranijom nego Arsenijem Čarnojevićem.

 

Nebojša Vukanović