Драшковић потврдио тужиоцима – Вукан ме није рекетирао

Предсједник концерна „Свислајн“ и оснивач Удружења привреде и грађана Требиња Родољуб Драшковић потврдио је полицијским инспекторима и тужиоцу Окружног тужилаштва у Требињу да га Небојша Вукановић никада није рекетирао, тражио и покушао да изнуди новац. Драшковић је дана 22.5.2020. године у просторијама Пословног центра у Граду сунца дао службену изјаву полицијским службеницима и изјавио да га Небојша Вукановић никада није рекетирао и да он никада у том правцу није давао никаква саопштења, али да јесу синдикат и Управни одбор компаније када су из „чиста мира“ почели напади на њега од стране Небојше Вукановића.

Након ове изјаве Окружно тужилаштво у Требињу је донијело Наредбу о неспровођењу истраге по пријави коју је поднио Небојша Вукановић против себе након изјаве Родољуба Драшковића и УО УГИП-а о наводном рекетирању херцеговачког кнеза и ставила тачку на лажне оптужбе и конструкције.

Врло је важно због јавности да је Драшковић потврдио да њему и осталим привредницима из Удружења привредника Херцеговине Небојша Вукановић никада није тражио новац. Било би добро да Тужилаштво и полиција на исти начин спроведу истрагу и саслуша Илију Таминџију како би се напокон разбила фама и утврдило ко су ти фамозни људи који наводно финансирају Небојшу Вукановића, о којима без иједног имена и доказа као покварена плоча прича више од  годину у Народној скупштини Републике Српске, а да никад није рекао ниједно име о својим наводним сазнањима, што је јасан показатељ срамних подвала и покушај манипулације јавности.

 

Небојша Вукановић