Драшковић оснива странку – Херцеговачки народни покрет

Иако је изјавио да тобоже нема политичких амбиција, а моје кратко искуство и пар кратких разговора говоре да му није пуно вјеровати, Родољуб Драшковић према мојим сазнањима одлучио је да оснује своју страну у Херцеговини која ће се звати „Херцеговачки народни покрет – Родољуб Драшковић“. По мојим сазнањима већ је формиран Иницијативни одбор и почело је прикупљање потписа подршку како би се нови политички субјекат регистровао у Основном суду у Требињу прије расписивања локалних избора.

Занимљиво је да се потписи прикупљају и од радника његове компаније у Требињу иако је прије неколико мјесеци донио некакву сулуду одлуку да свим радницима своје компаније забрани било какав политички ангажман, што је у супротности са Уставом.

Очито да су амбиције самозваног кнеза, кога је Лука лани крунисао, велике и да жели да се укључи активно у политику, оснивајучи своју странку као некад Богољуб Карић. Овим би највише штете направио опозиција, јер је очито да кроз политику жели да заштити своје интересе и појача могућност трговине са властима. Тачно је да је Родољуб од слова до слова почео да ме цитира у последње вријеме, понавља моје идеје и ставове, али не може са мјесец дана глуме опозиционаром и дисидента да прикрије 15 година сарадње и дилова са властима.

 

Небојша Вукановић