Drašković obustavlja radove na Gimnaziji?

Rat dojučerašnjih velikih prijatelja i saveznika se nastavlja nesmanjenom žestinom. I dok režimski ATV prenosi izjavu direktora Poreske uprave Republike Srpske Gorana Maričića o tome kako je Vlada RS u više navrata odgađala naplatu nešto više od 15 miliona maraka poreskog duga kompaniji Svisslion Industriji alata Trebinje, u većinskom vlasništvu Rodoljuba Draškovića, hercegovački „knez“ uzvraća udarac obustavljanjem radova na novoj Gimnaziji u Trebinju.

Nakon sjednice Kriznog štaba kompanije Svisslion u Trebinju, koji je danas formiran,  objavljeno je Saopštenje u kome se navodi da nas očekuje velika ekonomska kriza, i da se neće dozvoliti otuđenim centrima moći, po bilo koju cijenu, da čine štetu privredi i građanima Hercegovine, da zloupotrebljavaju vanredno stanje za obračun sa političkim neistomišljenicima, kritičarima društvene i privredne stvarnosti. Drašković je ponovo bacio rukavicu u lice vlastima, i vidjećemo da li će se ovaj sukob završiti kao i raniji, kada je obustavljao radove u Gradu sunca, najavljivao povlačenje iz Hercegovine i zatvarao pogon u Nevesinju pa se na kraju ipak nagodio sa Lukom dobijajući ustupke ili obećanja, ili će ovaj put ići do kraja. Ranije sam pisao o tome da su već ranije nastali određeni problemi oko gradnje nove Gimnazije i spor između Draškovića i Grada Trebinja, koji po Ugovoru treba da plati PDV na izvedene radove ali to Mirko dr Ćurić nije želio da uradi.

Saopštenje kompanije Svisslion, koje je objavio uticajni trebinjski portal Leutar, prenosim u cjelosti.

SWISSLION – informacija za javnost

INFORMACIJA ZA JAVNOST

„Swisslion Takovo“ grupacija Hercegovine, na konstitutivnoj sjednici, dana 14.04.2020. godine, imenovala je članove Kriznog štaba za vanredne situacije.

Krizni štab će trajati sve dok traje ekonomsko-socijalna kriza i ima obavezu da u kontinuitetu zasijeda, prati stanje, donosi odluke i mjere i obavještava javnost.

Slijedi nam najveća ekonomska kriza do sada, koja će sa sobom donijeti probleme nezaposlenosti, nedostatka posla, smanjenje ili nedostatak izvora prihoda i veliki strah za golu egzistenciju.

„Swisslion Takovo“ grupacija mora nastaviti pružanje pomoći, kako stanovništvu tako i privredi, jer poslovni sistem “SwisslionTakovo” uspješno posluje i u ovom periodu vanrednog stanja i mora ostati točak razvoja i ponovnog napretka cijele Hercegovine.

Po bilo koju cijenu, nećemo dozvoliti otuđenim političkim centrima moći, da čine štetu privredi i građanima Hercegovine i da zloupotrijebe vanredne mjere za obračun sa političkim neistomišljenicima i kritičarima društvene i privredne stvarnosti.

Predlažemo, Predsjedniku poslovnog sistema „Swisslion Takovo“, zadužbinaru „Hrama nauke i umetnosti“ u Trebinju, da obustavi izgradnju investicije, sve dok traje ekonomska kriza i dok se ne stvore društveno-politički uslovi za nastavak izgradnje.

Pozivamo građane, sindikate i privrednike, da se ujedinimo u zaštiti interesa građana i privrede Hercegovine, jer jedino slogom i jedinstvom možemo i moramo zaštititi Hercegovinu.

Krizni štab

 

 

 

 

 

.