Драшко, Додик, Вукан – занимљива упоредна анализа

Нисам баш велики познавалац информатике, програмирања, могућностима истраживања и поређења на интернету, али су ми неки момци послали занимљиву упоредну анализу појединих појмова на „гуглу“. Момци су поредили колико често се претражују појмови Драшко Станивуковић, Милорад Додик и Небојша Вукановић, и занимљиво да се резултат готово равномјерно подијелио на једнаке трећине.

Тако у посљедњих годину дана Драшко има 34%, а Додик и ја по 33% претраживања на „гуглу“ на цијелој територији Републике Српске. Искрено сам пријатно изненађен резултатима упоређивања, иако они много тога не показују, јер ипак као посланик тешко је парирати у јавности градоначелнику Бањалуке, посебно не Додику који има иза себе РТРС, АТВ, СРНУ, бројне медије…

Занимљиво је да Додик убједљиво води у Федерацији са 53%, Драшко га прати са 43% док ја као „бакировац“, „потурица“ и „издајник“, како ме је жигосао Додик и СНСД, на територији Федерације имам свега 4% интересовања публике и претраживања, 13 пута мање од Додика који се упорно жали како ме има превише у јавности и на скупштини говори кад год пребаци канал ја сам тобоже на некој телевизији са сједиштем у Сарајеву.

Како се могло и очекивати, свако највише вуче и прати се у својим срединама. Кад се гледа по градовима, у посљедњих 12 мјесеци Драшко је убједљиво најтраженији у Бањалуци, има 52%, Додик 34% а ја 14%, док је у Требињу обрнуто па појам Небојша Вукановић претражује 84%, Драшка 9% а Додика 7%.

Када се дода Невесиње, као други по величини град у источној Херцеговини, у посљедње 2 године Драшко има 5%, Додик 13% а 82% људи претраживало је појам Небојша Вукановић.

Ова упоредна анализа не може говорити и дати тачан показатељ нечије популарности, али свакако говори о одређеним трендовима и доминацији на интернету.

 

Небојша Вукановић