Драган Ристић се скућио и у Требињу

Посланик Илије Таминџије у Народној скупштини Републике Српске, бивши посланик Српске радикалне странке др Војислав Шешељ, Невесињац Драган Ристић је један од највећих ћутолога и најнеактивниких посланика у Парламенту по оцјенама ЦЦИ-ија, али је своје ћутање успио добро да уновчи од својих ментора.

Ристић је пука марионета у рукама свог ментора Илије Таминџије, а Невесињци и Херцеговци нису имали никакве користи од његовог посланичког мандата, јер је заступао само своје а не интересе града и регије. Зато је корист имао његов пунац, који је недавно под чудним околностима дошао у посјед стана салонца у новом стамбеном блоку у Требињу, у насељу Мокри Долови, на мјесту бивше Индустријске пекаре.

     Да се Власи не би досјетили и да би прикрио од јавности куповину некретнине у Требињу, посланик Драган Ристић стан је укњижио на име свог пунца, Љубе Тешановића. Стан се налази у Улици Републике Српске 14 

Ристић је у току мандата дошао у посјед више некретнина, од којих се само неке не воде на његово име, а врло је вјероватно да је издашну помоћ за куповину новог стана у Требоњу имао од свог ментора Илије Таминџије. Биће занимљиво видјети како ће Ристић јавности и Невесињцима објаснити куповину некретнина у Требињу без кредита, а на име свога пунца.

Ристић је на почетку политичке каријере био противник Илије и СНСД-а, и од СДС-а је у више мандата добио функцију савјетника начелника и потпредсједника Скупштине општине Невесиње.

На општим изборима 2014 године црвени радикал Ристић је у Херцеговини добио свега 653 гласа на листи Социјалиста, и ушао је у Народну скупштину Српске преко компензације листе. Без иједне ријечи, става и идеје Ристић плива у свим мутним водама грабећи функције и некретнине, истовремено варајући своје присталице у чије име није проговорио ни једну ријеч у Бањалуци. Свака се школа плаћа, а ваљда су Ристић и Таминџија довољна опомена свим Невесињцима да не понове скупе грешке.

 

Небојша Вукановић