palpal

Dragan Ristić se skućio i u Trebinju

Poslanik Ilije Tamindžije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, bivši poslanik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj, Nevesinjac Dragan Ristić je jedan od najvećih ćutologa i najneaktivnikih poslanika u Parlamentu po ocjenama CCI-ija, ali je svoje ćutanje uspio dobro da unovči od svojih mentora.

Ristić je puka marioneta u rukama svog mentora Ilije Tamindžije, a Nevesinjci i Hercegovci nisu imali nikakve koristi od njegovog poslaničkog mandata, jer je zastupao samo svoje a ne interese grada i regije. Zato je korist imao njegov punac, koji je nedavno pod čudnim okolnostima došao u posjed stana salonca u novom stambenom bloku u Trebinju, u naselju Mokri Dolovi, na mjestu bivše Industrijske pekare.

     Da se Vlasi ne bi dosjetili i da bi prikrio od javnosti kupovinu nekretnine u Trebinju, poslanik Dragan Ristić stan je uknjižio na ime svog punca, Ljube Tešanovića. Stan se nalazi u Ulici Republike Srpske 14 

Ristić je u toku mandata došao u posjed više nekretnina, od kojih se samo neke ne vode na njegovo ime, a vrlo je vjerovatno da je izdašnu pomoć za kupovinu novog stana u Trebonju imao od svog mentora Ilije Tamindžije. Biće zanimljivo vidjeti kako će Ristić javnosti i Nevesinjcima objasniti kupovinu nekretnina u Trebinju bez kredita, a na ime svoga punca.

Ristić je na početku političke karijere bio protivnik Ilije i SNSD-a, i od SDS-a je u više mandata dobio funkciju savjetnika načelnika i potpredsjednika Skupštine opštine Nevesinje.

Na opštim izborima 2014 godine crveni radikal Ristić je u Hercegovini dobio svega 653 glasa na listi Socijalista, i ušao je u Narodnu skupštinu Srpske preko kompenzacije liste. Bez ijedne riječi, stava i ideje Ristić pliva u svim mutnim vodama grabeći funkcije i nekretnine, istovremeno varajući svoje pristalice u čije ime nije progovorio ni jednu riječ u Banjaluci. Svaka se škola plaća, a valjda su Ristić i Tamindžija dovoljna opomena svim Nevesinjcima da ne ponove skupe greške.

 

Nebojša Vukanović