Domaćin za primjer

Ponekad je suvišno dati bilo kakav komentar, posebno kada se neko poput Miljana Aleksića, načelnika opštine Bileća koji je abdicirao nakon što je u dva mandata raskopao, raselio, zadužio i uništio grad koji vodi, predstavlja kao dobar domaćin i primjer kako se treba ponašati. Ako nam je Miljan primjer i uzor, onda najbolje da odmah nestanemo kao nacija!

Ispadi, scene, izjave i afere, pojavljivanje u javnosti u alkoholisanom stanju, bili su česta pojava u medijima Miljana Aleksića, koji smatra da na dobar način promoviše svoju opštinu tako što je od nje napravio predmet sprdanja, ismijavanja, viceva, anegdota i nadaleko je postala poznata po haosu, anarhiji i kolektivnom ludilu, razorenoj privredi, vodovodu, ulicama, masovno egzodusu stanovništva.. To se najbolje ogleda u kratkom videu pijanog i „uzornog domaćina“ koji spava i razgovara na telefon.

Novinari u režimskim televizijama pretvotili su se u sužnje, i tužno je gledati kako ih urednici primoravaju na česta i razna javna poniženja, a predstavljanje Miljana Aleksića kao dobrog i uzornog domaćina, iako je raskopao i uništio Bileću, predstavlja školski primjer smrti novinarske profesije na ovim prostorima. Lako mu je kupiti krave, ovce i svinje, pobjeći od haosa koji je napravio kad je opljačkao, uništio i zadužio Bileću, pa čak u umrlo pravosuđe  pravosnažno osudilo zbog utaje poteza i kriminala. Vjerujem da upravo novinari u režimskim medijskim kućama, poput RTRS-a, ATV-a  i SRNE, najviše vape za promjenama i slobodom jer je njihov posao sigurno najteži i najstresniji, a prilozi poput ovog na ATV-u, ostati podsjećanje i primjer vremena okupacije, truljenja i propadanja društva i nacije.