Domaćin utekao sa slave

Većinu sadašnjih vodećih funkcionera u Srpskoj čine stari komunistički kadrovi, koji su u međuvremenu promijenili šinjel i od ateista se pretvorili u velike i bogobojažljive vjernike. Ipak, da je teško preobraziti komuniste u lažne nacionaliste u vjernike govori i primjer iz Nevesinja. Domaćin krsne slave Mitrovdana Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje, utekao je sa liturgije upravo u trenutku kada je episkop Grigorije pozivao okupljene da prelome slavski kolač! Naime upravo u tom trenutku u Nevesinje je došao Milorad Dodik, a nakon što im je to javljeno načelnik Avdalović, zamjenik Samardžić, poslanik Ilija Tamindžija i ostali funkcioneri SNSD-a su brzim korakom izletili iz crkve i otrčali da dočekaju svog predsjednika! On je za njih božanstvo i svemogući, od koga strijepe i zavise, pa je logično što su pobjegli ispred oltara u njegov zagrljaj.

Vladika i sveštenici su bili začuđeni iznenadnim bijegom domaćina krsne slave, pa su slavski kolač prekinuli sa vjernicima i srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Vladika ima izrazito bliske odnose sa vladajućom oligrahijom i preobraženim komunistima, pa bi pojedinim trebao održati predavanje i nekoliko časova kako bi naučili kako da se ponašaju u crkvi i pojedinim situacijama.

 

Nebojša Vukanović