Домаћин утекао са славе

Већину садашњих водећих функционера у Српској чине стари комунистички кадрови, који су у међувремену промијенили шињел и од атеиста се претворили у велике и богобојажљиве вјернике. Ипак, да је тешко преобразити комунисте у лажне националисте у вјернике говори и примјер из Невесиња. Домаћин крсне славе Митровдана Миленко Авдаловић, начелник општине Невесиње, утекао је са литургије управо у тренутку када је епископ Григорије позивао окупљене да преломе славски колач! Наиме управо у том тренутку у Невесиње је дошао Милорад Додик, а након што им је то јављено начелник Авдаловић, замјеник Самарџић, посланик Илија Таминџија и остали функционери СНСД-а су брзим кораком излетили из цркве и отрчали да дочекају свог предсједника! Он је за њих божанство и свемогући, од кога стријепе и зависе, па је логично што су побјегли испред олтара у његов загрљај.

Владика и свештеници су били зачуђени изненадним бијегом домаћина крсне славе, па су славски колач прекинули са вјерницима и српским чланом Предсједништва БиХ Младеном Иванићем.

Владика има изразито блиске односе са владајућом олиграхијом и преображеним комунистима, па би појединим требао одржати предавање и неколико часова како би научили како да се понашају у цркви и појединим ситуацијама.

 

Небојша Вукановић