palpal

Dodikova crnogorska akcija

Dodik_i_Djukanovic.jpg

Dodikova crnogorska akcija

Nakon Zorana Talića, koji je ranije napustio PDP, na veliko iznenađenje mnogih i drugi opozicioni odbornik, Talić Dragan, napustio je NDP. Dragan Talić odaje utisak čestitog čovjeka i istinskog protivnika režima i nakaradnog sistema, pa se iskreno nadam da njegov odlazak iz NDP-a neće značiti i napuštanje opozicionih redova i prelazak na neprijateljsku stranu.

Talići su samo manji dio opozicionih političara na lokalu koji su u poslednje vrijeme napustili svoje stranke, a u toku je velika akcija režima i udar na opoziciju po crnogorskom modelu. RTRS i ostali režimski mediji svakodnevno izvještavaju o prelascima pojedinih odbornika, a samo u Foči za mjesec dana preletila su dva. Činjenica da je jednom supruga istovremeno postala direktor Muzeja u Foči jasno govori koji su motivi i stvarni razlozi prelazaka pojedinaca u vladajući tabor.

Dodik je vjerni učenik Mila Đukanovića, i slijepo kopirajući njegove metode vladanja pokušava da cijepa opozicione stranke i oslabi političke protivnike kupujući i prevodeći u svoj tabor pojedince koji imaju određenu popularnost i ugled kod glasača. I Milo i Mile stekli su ogroman kapital koji se mjeri stotinama miliona maraka, imaju apsolutnu kontrolu nad javnim preduzećima i ustanovama, pa im nije teško obezbjediti sredstva za trgovinu i prljave poslove i održanje diktature nasilnim nedemokratskim sredstvima.

Da bi koliko-toliko kod neupućenih građana prikrio prave namjere, Dodik ne prevodi sve u SNSD već od preletača osniva svoje satelitske stranke sa obaveznom riječju „Srpska“, pa smo tako za kratko vrijeme dobili Ujedinjenu, Uspješnu, Pozitivnu Srpsku.. U cijelom projektu razbijanja opozicije i slabljenja protivnika nezaobilaznu ulogu imaju ostaci stare zloglasne UDBE , lažni analitičari i plaćenici, te režimski mediji predvođeni odmetnutim Javnim servisom koji je postao privatna tv jedne stranke i jednog čovjeka.

Planovi režima su jasni, i opozicione stranke nikako ne bi smjele da energiju i vrijeme troše na unutrašnja trvenja, jer je to i glavni cilj Dodika, već da sve resurse i snagu usmjere na režim svakodnevnim radom i demistifikacijom nakaradnog sistema otvore oči neupućenim kako bi većina postala svjesna da nas Dodik vodi direktno u duboku provaliju iz koje nema izlaska. Svako ko želi može da pređe na stranu neprijatelja, ali mora biti svjestan da ponovo može doći do istrage poturica, i da će sigurno doći vrijeme kada će odgovarati za zloupotrebe kada se zarobljene institucije oslobode mafijaških okova.

Kao nauk svima onima koji namjeravaju preći pod skute režima može poslužiti primjer pokojnog Marka Spaića, Bog da mu dušu prosti, čija je agonija i životni sunovrat počeo nakon što je kao predsjednik i odbornik trebinjskih radikala prešao u SNSD. Beskrupulozni zločinci bez trunke griže savjesti prevarili su, ponizili, zgazili i potpuno uništili život mladom čovjeku, a hijene nisu osjetile nimalo neprijatnosti zbog lične i porodične tragedije koju su sami uzrokovali.
Nijedna se vlast u istoriji nije održala na silu, pa je sigurno da neće ni Milorad Dodik. Potpuno sam uvjeren da će uprkos silnim pritiscima, novcima i podmetanjima na kraju ipak pobijediti zdrav razum, i da će njegov režim i stranka naredne godine završiti tamo gdje mu je i mjesto, na đubrištu istorije. Tek kada se sruši nakaradni sistem i diktatura jednog čovjeka, onda se stiču uslovi za vođenje iole normalnog dijaloga, borbe ideja, mišljenja i demokratskog izbornog procesa

Nebojša Vukanović