palpal

Dodik sletio u Aluminu, spremaju li se smjene?

Prije 15-ak minuta Milorad Dodik je sletio u Aluminu, i u pratnji Danijela Dragičevića i Dušana Petrovića uputio se u Upravnu zgradu koncerna na sastanak sa rukovodstvom preduzeća.

Sukob dva režimska Klana oko preotimanja Alumine kulminirao je poslednjih mjeseci, a u Zvorniku se šuška da bi Dodik mogao da smijeni aktuelno rukovodstvo Alumine predvođeno Matićem, Motikom i Rajkom Dukićem i tako ublaži nezadovoljstvo svojih pulena i partnera Zorana Stevanovića i Gocija Pavlovića, koji pokušavaju na silu preko korumpiranih sudija preuzeti kompaniju.

Iako su najavljivali radikalne proteste zbog ponašanja korumpiranih sudija Stevanovića i Pavgorda, aktuelno rukovodstvo Alumine još nije izvelo radnike i narod na ulice zbog spornih sudskih odluka koje su i dalje na snazi, a pitanje je hoće li i imati priliku ako ih Dodik „pomete“ sa funkcija. Dodik po zakonu na to nema pravo jer je Alumina u stečaju i to je sudski postupak nad kojim izvršna vlast bar formalno nema ovlaštenja, ali mi smo davno pretvoreni u Zemlju čuda u kojoj institucije ne funkcionišu, a sve važne odluke donosi pojedinac ili grupa odmetnutih moćnika.

Nebojša Vukanović