Додик подржао муфтију Зукорлића и трасу Зелене трансферзале

Камелеон има мали спектар боја, могућности  прерушавања и уклапања у односу на превртљивог и недоследног Милорада Додика, који до подне мисли и говори једно, поподне друго а увече треће. Додикови заокрети ући ће у уџбенике, јер се нико до сада није тако грубо поигравао са народом и његовим емоцијама, злоупотребљавао своје грађане и правио их свакодневно магарцима. Од како је сјео на канабе у Сарајеву, некада балканском Техерану са превише џамија, изгледа као кастрирана лисица која се враћа у природну улогу  Дашка свјежине на Балкану. Нема више ни трага од горопадног Србенде коме смета „арлаукање“ хоџа и џамије, не изводи више представе о издајницима, потурицама и бакировцима, и постао је напрасно велики БХ домољуб, европејац и пацифиста који се тобоже залаже за смањење тензија.

Додик, његови послушници и медији мјесецима су оптуживали Младена Босића да је пробосанац и издајник који преноси надлежности Српске, јер је предложио да траса аутопута од Сарајева према Београду иде преко Брчког и Бијељине. Додик је данас, након састанка са Турцима, подржао градњу управо ове трасе пута, преко Тузле и Бијељине, али је додатно испунио и захтјев санџачког муфтије Зукорлића да један крак аутопута иде преко Горажда, како би се Санџак и Сарајево повезали зеленом трансферзале.

О лицемјерству Додика и СНСД-а сувишно је говорити, јер су давно превазишли све до сада виђено на овим просторима, али треба се запитати шта би радили РТРС, Додик, СРНА и АТВ да су се Босић или Мирко Шаровић састали са Турцима, испунили жељу муфтији Зукорлића и договорили градњу зелене трансферзале преко Горажда!? Колико мјесеци би слушали тираду Додика и режимских медија о преносу надлежности, потурицама, бакировцима, (мега)издајницима…

Додик прво жели да преко Српске повеже Хрватску и Херцег-Босну, Славонију и Далмацију преко Купреса, а сада спаја Сарајево са Санџаком преко Горажда постављајући истовремено Пејину унуку за предсједника Републике Српске. Најгора у свему је поражавајућа чињеница да Додик систематски разара српски народ и Републику Српску добијајући подршку наивних грађана, који мисле да је он нека Србенда и патриота, који нажалост никако не могу да отворе очи и схвате да се вук само прерушио како би из темеља уништио Републику Српску и српски нациоални корпус западно од Дрине.

 

Небојша Букановић