Dodik podržao muftiju Zukorlića i trasu Zelene transferzale

Kameleon ima mali spektar boja, mogućnosti  prerušavanja i uklapanja u odnosu na prevrtljivog i nedoslednog Milorada Dodika, koji do podne misli i govori jedno, popodne drugo a uveče treće. Dodikovi zaokreti ući će u udžbenike, jer se niko do sada nije tako grubo poigravao sa narodom i njegovim emocijama, zloupotrebljavao svoje građane i pravio ih svakodnevno magarcima. Od kako je sjeo na kanabe u Sarajevu, nekada balkanskom Teheranu sa previše džamija, izgleda kao kastrirana lisica koja se vraća u prirodnu ulogu  Daška svježine na Balkanu. Nema više ni traga od goropadnog Srbende kome smeta „arlaukanje“ hodža i džamije, ne izvodi više predstave o izdajnicima, poturicama i bakirovcima, i postao je naprasno veliki BH domoljub, evropejac i pacifista koji se tobože zalaže za smanjenje tenzija.

Dodik, njegovi poslušnici i mediji mjesecima su optuživali Mladena Bosića da je probosanac i izdajnik koji prenosi nadležnosti Srpske, jer je predložio da trasa autoputa od Sarajeva prema Beogradu ide preko Brčkog i Bijeljine. Dodik je danas, nakon sastanka sa Turcima, podržao gradnju upravo ove trase puta, preko Tuzle i Bijeljine, ali je dodatno ispunio i zahtjev sandžačkog muftije Zukorlića da jedan krak autoputa ide preko Goražda, kako bi se Sandžak i Sarajevo povezali zelenom transferzale.

O licemjerstvu Dodika i SNSD-a suvišno je govoriti, jer su davno prevazišli sve do sada viđeno na ovim prostorima, ali treba se zapitati šta bi radili RTRS, Dodik, SRNA i ATV da su se Bosić ili Mirko Šarović sastali sa Turcima, ispunili želju muftiji Zukorlića i dogovorili gradnju zelene transferzale preko Goražda!? Koliko mjeseci bi slušali tiradu Dodika i režimskih medija o prenosu nadležnosti, poturicama, bakirovcima, (mega)izdajnicima…

Dodik prvo želi da preko Srpske poveže Hrvatsku i Herceg-Bosnu, Slavoniju i Dalmaciju preko Kupresa, a sada spaja Sarajevo sa Sandžakom preko Goražda postavljajući istovremeno Pejinu unuku za predsjednika Republike Srpske. Najgora u svemu je poražavajuća činjenica da Dodik sistematski razara srpski narod i Republiku Srpsku dobijajući podršku naivnih građana, koji misle da je on neka Srbenda i patriota, koji nažalost nikako ne mogu da otvore oči i shvate da se vuk samo prerušio kako bi iz temelja uništio Republiku Srpsku i srpski nacioalni korpus zapadno od Drine.

 

Nebojša Bukanović