Dodik pisao Vukanoviću – ne stojim iza Prointera

Dodik pisao Vukanovicu.jpg

Dodik pisao Vukanoviću – ne stojim iza Prointera

Povom teksta „Kako je Prointer iscijedio Pošte Srpske“ koji smo objavili prije 4 dana na našem blogu, obratio nam se Igor Dodik, sin predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Pismo iz Advokatske kancelarije „Stevanović“ iz Bijeljine, koja je pravni zastupnik Igora Dodika, stiglo je na moju kućnu adresu u Trebinju o prenosimo ga u cjelosti.

Nebojša Vukanović,
Ulica Vožda Karađorđa br 54 Trebinje

Poštovani,

Obraćamo vam se u ime gospodina Igora Dodika iz Banjaluke, čije pravne interese zastupamo.
Dana 9-og februara 2017. godine na Vašem portalu objavljena je vijest pod nazivom „Kako je Prointer iscijedio Pošte Srpske“. U ovom članku je navedeno da je naš klijent vlasnik kompanije „Prointer“ d.o.o Banjaluka, te nadalje navodite razne informacije o poslovima koji nemaju veze sa našim klijentom.
U tom smislu, naš klijent nas je ovlastio da Vam se obratimo, te shodno članu 8. Zakona o zaštiti od klevete Republike Srpske, zahtijevamo od vas da na svom portalu objavite ovo saopštenje za javnost:
Već duži vremenski period, pojedini mediji vrše neistinito i kontinuirano saopštavanje po kome gospodin Igor Dodik i njegova porodica imaju udjele, odnosno interese u vezi sa kompanijom „Prointer“ D.o.o. Banja Luka. Ovi navodi su u cjelosti neistiniti, netačni i samo bespotrebno narušavaju ugled i dostojanstvo gospodina Igora Dodika i njegove porodice.
Gospodin Igor Dodik je mlad porodičan čovjek koji se školovao u najkvalitetnijim domaćim i međunarodnim školama i vratio se u svoju domovinu. Za život u Republici Srpskoj se odlučio zato što ovdje vidi budućnost, te svojim aktivnostima i načinom rada i postupanja želi da doprinese da Republika Srpska bude bolje mjesto za sve njene građane. Naš klijent vodi porodični agro-biznis, koji svake godine ostvari dobre rezultate i koji redovno stvara novu vrijednost, kako za svoje zaposlene, tako i za lokalnu i republičku zajednicu urednim plaćanjem plata, poreza, doprinosa i raznih drugih poreskih davanja. Biznis koji vodi je zasnovan isključivo na tržišnim principima.
Medijski navodi po kojima on planira da dobije razne poslove iz domena IT sistema i softverskih programiranja su neistiniti, i samo stvaraju lošu sliku za gospodina Dodika i njegovu mladu porodicu. Vaši navodi kojima govorite da je gospodin Igor Dodik vlasnik ove firme koja na razne načine dobija poslove, takođe stvaraju lošu sliku o njemu.
U tom smislu, Igor Dodik obavještava javnost da su netačni navodi da je on vlasnik „Prointer“ d.o.o. Banjaluka, te da nema nikakve lične ili druge povezane interese sa tim biznisom, a što se može utvrditi i uvidom u registar Okružnog privrednog suda u Banja Luci koji je nadležan za evidenciju koje se tiču vlasništva nad kompanijama u području grada Banjaluka.

Milijana Vulović Vesna Stevanović
U ime Advokatske kancelarije Stevanović

Broj predmeta: F TO12533/2017.
Banjaluka, 9. Februara 2017.