Otkud Dodik, Petrović i Dragičević da marširaju sa Srpskom čašću Gospodskom

Da je tzv „Srpska čast“ i grupa nabildanih tetoviranih prestupnika i bezbjednosno-interesantnih lica državni projekat govori i fotografija iz Gospodske ulice u Banjaluci na kojoj sa pripadnicima „Srpske časti“ paradiraju Igor Dodik, predsjednikov sin i mladi uspješni privrednik, korak ispred, sa naočarima i kratkom kosom je Danijel Dragičević, Dodikov šef Kabineta, a sasvim desno Dušan Petrović, savjetnik Željke Cvijanović i bivši predsjednik Mladih SNSD-a.

Ukoliko Republika Srpska i njene institucije ne podržavaju i ne stoje iza tzv. organizacije „Srpska čast“, postavlja se logično pitanje šta onda sa njima rade na javnom mjestu visoki vladini funkcioneri, najbliži saradnici i članovi porodice Milorada Dodika? Ova fotografija jasno govori da vlast zloupotrebljava i podržava rad tzv. „Srpske časti“ i drugih sličnih organizacija, i da na ovakav način žele da zaplaše građane, te formiraju grupice koje će za režim odrađivati prljave poslove i zadatke.

Predsjenik, premijerka, ministar Lukač i drugi čelnici Republike Srpske trebali bi javnosti da odgovore šta njihovi najbliži saradnici rade sa kontraverznim i bezbjednosno-interesantnim licima iz podzemlja, zašto marširaju centrom Banjaluke, kome pokazuju neku silu i moć, da li finansiraju rad ove i drugih sličnih organizacija, i koji su stvarni ciljevi?

 

Nebojša Vukanović