Dodik osniva PDP 1999!

Nakon što je budžetskim novcima kupio gomilu papaka i pokušao da uništi SDS osnivanjem više svojih satelitskih kvinsliških Partija, poput SDS 1990.  i Razjedinitelja Srpske Nenada Stevandića, sada se okrenuo na cijepanje PDP-a. Uskoro bi u Republici Srpskoj trebala da se osnuje nova režimska, satelitska i kvislinpka stranka nazvana PDP 1999,  bacirana na izdaji, prljavom novcu i papcima.

Bazu nove stranke činiće Dodikovi spavači u PDP-u, a prema mojim saznanjima režimski mediji su dobili nalog i spremni su da plasiraju spin o novom cijepanju opozicije i nezadovoljnim „opozicionarima“ koji napuštaju PDP zbog izdaje, pogrešne politike, napuštanja programa i ciljeva „izvornog“ PDP-a. Postavlja se pitanje kakav je to „izvorni“ PDP-a bez Mladena Ivanića, Borenovića i ostalih osnovača stranke?

NA čelu Dodikovog „PDP-a 1999“ kako sada stvari stoje trebao bi se naći advokat iz Doboja Siniša Đorđević, a u novu stranku na početku će preći cijeli Opštinski odbor PDP-a iz Stanara. PDP 1999 bi odmah mogao postati i parlamentarna stranka, jer će joj pristupiti i jedan poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske, ali je pitanje da li će se to dogoditi odmah, ili će Dodik tempirati prelazak u vlast narednih mjeseci. Osnivačka Skupština PDP 1999 mogla bi se održati već narednog utorka, odmah nakon posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Javnosti je potnato da u PDP-u postoje dvije struje, jedna koja je za saradnju sa SNSD-om i druga, predvođena sa Draškom, Jelenom te Ljubišom Krunićem, koja je protiv bilo kakve saradnje sa Dodikom i SNSD-om.

 

Nebojša Vukanović