Dodik letio u Tursku jer nije bilo prenosa

dodik1_1.jpg

Dodik letio u Tursku jer nije bilo prenosa

Javnost se pita, a poneko i kritikuje predsjednika Srpske što je vladinim avionom letio u Tursku da gleda finale Evropskog prvenstva u košarci između Srbije i Slovenije. Mnogi ne znaju da je Dodik letio u mrski Instanbul iz objektivnih i opravdanih razloga jer u Srpskoj nije bilo prenosa utakmice na RTRS-u, a preko Igokee svi znamo koliko on voli košarku. Dodik iz principa ne želi u svoju kuću da instalira Total TV, jer je u vlasništvu američke kompanije SBB, a pošto njegov kadrovik Draško Milinović nije uspio da otkupi prava prenosa utakmica, Dodik, kao i većina građana Srpske, nije imao gdje gledati košarku.

Dodik je prvo pozvao Nikolu Špirića i predložio da kod njega skupa gledaju finale, jer Špirić se ne boji Amerikanaca i Soroša, redovan je gost u ambasadi SAD i ne bojkotuje SBB, ali je Nidžo do kasno vadio krompir u Drvaru i nije bio kod kuće. I gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić blisko sarađuje sa Amerima, ali je i on tokom vikenda bio odsutan iz prijestonice pa je Dodik odlučio da sjedne na avion i umjesto u Banjaluku iz Beograda odleti u daleki Stambol da gleda košarku, a uz put ako se ukaže prilika popije piće sa Erdoganom i pokuša da ublaži probosanske udare, i amortizuje nedavnu Bakirovu posjetu.

Većina građana Srpske nije bila te sreće, pa su se okupljali u kladionicama i kafanama kako bi gledali svoju reprezentaciju. Draško Milinović mora da prati u stopu sve aktivnosti svojih stranačkih šefova, od otvaranja puta kod Pirota do vađenja krompira u Drvaru, pa je logično što nije bio u mogućnosti da obezbjedi građanima Srpske da gledaju nastupe srpske reprezentacije u najpopularnijem sportu.
Ipak milosrdna Vlada nije zaboravila svoje građane. Da brižljiva vlast vodi računa o svima nama govori nam vijest RTRS-a da je premijerka obećala plaćanje infuzije svim željezničarima koji štrajkuju glađu!? Vladino milosrđe, saosjećanje, pažnja i širokogrudnost su vrijedni svake hvale i pomena. Sa ovakvom brižljivom Vladom i premijerkom možemo biti mirni i spokojni, i ne trebamo brinuti za stanje nacije.

Nebojša Vukanović