Додик ин фабула

Својим данашњим наступом, Додик је поново потврдио да је тачно и истинито оно што сам претходно написао! Он и његови медијски савјетници су креатори лажне вијести и спина СРНЕ и РТРС-а како је тобоже гориво у Републици Српској најјефтиније, и да нема разлога на незадовољство и грађанске протесте. Својим јавним наступом Додик је потврдио и да је лажни спин о јефтином гориву лансиран како би се спријечио и предуприједио грађански бунт и обустава саобраћаја, која је најављена за недељу у 17:00 часова. Испрепадани Додик штреца од сваког иоле масовнијег окупљања грађана, и очито да  његова приватна УДБА, коју контролишу Лукач и Ћеранић,стријепи  од сваке групице људи, и у окупљању грађана види опасност која може да уздрма накарадни режим.       

Оно што посебно забрињава су Додикове пријетње да ће полиција спријечити протесте и на силу уклонити возила са путева и улица, уколико се у недељу одржи најављени протест и заустављање возила? Нијемци, који имају 10 пута веће плате и бољи стандард, а скоро исте цијене горива као ми, имају право да протествују и врше притисак на власт да реагује и спријечи удар на високи животни стандард, а најсиромашнији по Додику немају то право? У најмању руку је непримјерено да власти праве било каква поређења између Српске и БиХ и Њемачле, Аустрије и Швајцарске, и прво би требали упоредити просјечне плате и стопу незапослености, а онда све остало! Додиков иступ је нови велики искорак ка тоталитаризму и једноумљу, јер очито да режим жели да прекопира сјевернокорејски модел контроле грађана, и народ држи у апсолутној покорности.                                                              

Питање је и да ли Додик стварно толико подцјењује свој народ и грађане, па мисли да му свака бескрупулозна крупна лаж може проћи, или мисли да је довољно покорио, уцијенио и заплашио поданике да некажњено може говорити и радити шта хоће!? Мисле ли они да су већине наивне овце које ће прогутати сваку крупну лаж, и да не знамо ко је одговоран за повећање акциза и цијене горива, које су узроковале талас поскупљења?

Ипак ниједна власт се на силу није одржала до вијека, и јасно је да могу како хоће, али неће докле хоће!

Небојша Вукановић