palpal

Dodik in fabula

Svojim današnjim nastupom, Dodik je ponovo potvrdio da je tačno i istinito ono što sam prethodno napisao! On i njegovi medijski savjetnici su kreatori lažne vijesti i spina SRNE i RTRS-a kako je tobože gorivo u Republici Srpskoj najjeftinije, i da nema razloga na nezadovoljstvo i građanske proteste. Svojim javnim nastupom Dodik je potvrdio i da je lažni spin o jeftinom gorivu lansiran kako bi se spriječio i preduprijedio građanski bunt i obustava saobraćaja, koja je najavljena za nedelju u 17:00 časova. Isprepadani Dodik štreca od svakog iole masovnijeg okupljanja građana, i očito da  njegova privatna UDBA, koju kontrolišu Lukač i Ćeranić,strijepi  od svake grupice ljudi, i u okupljanju građana vidi opasnost koja može da uzdrma nakaradni režim.       

Ono što posebno zabrinjava su Dodikove prijetnje da će policija spriječiti proteste i na silu ukloniti vozila sa puteva i ulica, ukoliko se u nedelju održi najavljeni protest i zaustavljanje vozila? Nijemci, koji imaju 10 puta veće plate i bolji standard, a skoro iste cijene goriva kao mi, imaju pravo da protestvuju i vrše pritisak na vlast da reaguje i spriječi udar na visoki životni standard, a najsiromašniji po Dodiku nemaju to pravo? U najmanju ruku je neprimjereno da vlasti prave bilo kakva poređenja između Srpske i BiH i Njemačle, Austrije i Švajcarske, i prvo bi trebali uporediti prosječne plate i stopu nezaposlenosti, a onda sve ostalo! Dodikov istup je novi veliki iskorak ka totalitarizmu i jednoumlju, jer očito da režim želi da prekopira sjevernokorejski model kontrole građana, i narod drži u apsolutnoj pokornosti.                                                              

Pitanje je i da li Dodik stvarno toliko podcjenjuje svoj narod i građane, pa misli da mu svaka beskrupulozna krupna laž može proći, ili misli da je dovoljno pokorio, ucijenio i zaplašio podanike da nekažnjeno može govoriti i raditi šta hoće!? Misle li oni da su većine naivne ovce koje će progutati svaku krupnu laž, i da ne znamo ko je odgovoran za povećanje akciza i cijene goriva, koje su uzrokovale talas poskupljenja?

Ipak nijedna vlast se na silu nije održala do vijeka, i jasno je da mogu kako hoće, ali neće dokle hoće!

Nebojša Vukanović