Dodik i Željka u Đulićima proslavljaju prvi mart

Čelni ljudi Republike Srpske večeras organizuju žurku i prikrivenu proslavu 1-og mart, u mjestu Đulići pored Teslića. Od kako je preuzeo funkciju u Sarajevu, nekad balkanskom Teheranu, nestao je oreol lažnog Srbende i patriote, i malo ko može da prepozna pomirljivog pacifistu Milorada Dodika, a prikrivena proslava 1-og marta je način da se dodatno približi i dodvori savezniku i pobratimu Bakiru i strancima.

Formalni organizator prvomartovske žurke u Đulićima je predsjednica Željka, čija je porodica, bar polovina, ujčevina Marići, istaknuti domoljubi Hrvati iz okoline Dervente, aktivno učestvovala u referendumu 1992. a potom i u borbama za stvaranje cjelovite i suverene domovine Bosne  i Hercegovine.

Prethodnica su prije nekoliko dana  bili Luka Petrović, Lukač i krivokletnik Boris Jerinić, koji je došao u Teslić iz susednog Doboja da pokaže odanost novim mentorima.   U Đulićima će pored Dodika i Željke biti i Dragan Bogdanić, a  cilj je da se tanjirom čorbice, komadićem mesa i malo rezanog kupusa u motelu Rođo, podmite mještani ovog naselja kako bi u nedelju  glasali za opoziv načelnika opštine Milana Miličevića. No pasaran! Mještani Đulića i Teslićani u nedelju će sigurno jasno reći NE bandi, izdajnicima, preletačima i Mafiji, i pikazati da ih nesoji i lopovi ne mogu podmititi tanjirom čorbice i malo rezanog kupusa.

 

Nebojša Vukanović