Dodik i Vučić složno udarili na Rusiju i Putina

Gotovo istovremeno, može se reći i sinhronizovano, Milorad Dodik i Aleksandar Vučić zabili su nož u leđa Rusiji, u koju se lažno kunu kako bi prikrili ko su im stvarni mentori i nalogodavci, igrali se rusofilskim osjećanjima naivnih Srba, koji misle da su oni neke patriote. I dok je Mandžurijski kandidat i veleizdajnik Milorad Dodik potpisao pod pritiskom stranaca i ambasadora u Sarajevu ANP preimenovan samo u „Program reformi“, koji se čuva kao najveće blago u sefu kako se „Vlasi ne bi dosjetili“ i kako narod ne bi shvatio šta je uradio, dok se posao ne završi i ne bude kasno za bilo kakvu reakciju, Vučić je gotovo istovremeno u Beogradu uhapsio jednu osobu pod sumnjom da je špijunirala vojsku u korist Rusije!?

Dan prije ove afere Dodik se u Beogradu sastao sa Vučićem, koji je podržao „kompromis“, kako je predsjednik Srbije nazvao kapitulaciju u Sarajevu i put BiH u NATO pakt. Očito je da su njih dvojica na istom putu, koji je trasirao njihov pobratim i učitelj Milo Đukanović, koji je Crnu Goru, bez referenduma i suprotno volji većine stanovnika, prvi uveo u NATO pakt. Zbog toga je Vučić lansirao aferu o ruskoj špijunaži, koja mu dobro dođe da skrene pažnju javnosti sa afere „Krušik“ i ministra Stefanovića, te pomogne savezniku Dodiku. Sve je dobro tempirano, jer je kapitulacija potpisana pred Aranđelovdan i neradni dan, a Dodik je odmah otišao u Sankt Petersburg kako bi stvorio utisak da ima podršku Rusije, mada je jasno da tamo ide protokolarno na ranije dogovoreni Sveslovenski skup, kao član Predsjedništva BiH i da se neće sastati ni sa jednom važnom i uticajnom osobom.

Ponovo smo dobili dašak svježine na Balkanu, posao je odrđan a njihovi mentori su znali, zato su i odabrani, da ovako krupne izdaje i zaokrete mogu uraditi samo beskrupulozni makijavelisti i populisti koji imaju oreol nacionalista i patriota.

Tražili ste, gledajte!

 

Nebojša Vukanović