Додик и Нуркић, босанска љепотица и звијер

Шта је камелеон када се упореди са превртљивошћу, лепезом промјене боја и ставова Милорада Додика? Толико је крупних заокрета, промјене ставова, мишљења и политике, да ни сам Додик не може себе да похвата, нити се ујутро када се пробуди сјећа шта је претходни дан говорио. За само неколико мјесеци од великог (лажног) српског ултра-националисте коме сметају џамије, балкански Техеран и „арлаукање“ хоџа, који маше српским заставама и најављује референдуме, одцјепљење и независност Републик Српске, претворио се у великог БХ фанатикоса који даје новац за Бихаћ, Семизовац, репрезентацију своје драге домовине Босне и Херцеговине..

Прије неколико дана Додик је написао писмо подршке и пожелио брз опоравак од повреде кошаркашу Портланда Јусуфу Нуркићу, кога зову „босанска звјер“, истакавши да је његов велики фан. Јусуф Нуркић је у више наврата показао да је истински босански националиста ( не лажни попут Додика, и свака му част па није заборавио свој народ у далекој Америци), снажно се бори за Босну и Херцеговину и свој народ и у далекој Америци,  наступа у посебним патикама са цвијетом Сребренице, а Младићу је током суђења пожелио да га чека кабур (мртвачки сандук).

Кад видимо писмо подршке „фана“ Нуркићу, босанској звјери и цвијету Сребренице, онда не треба да нас чуди што је Додик побацао све српске заставе и обиљежја око себе, и што је и напаћена значка са српском тробојком спала са ревера сакоа БХ фанатикоса, бившег лажног српског националисте и патриоте.

На крају само треба поставити питање јавности шта би радио РТРС и АТВ да су којим случајем Младен Босић, Мирко Шаровић или Драган Мектић написали слично писмо Јусуфу Нуркићу, и какве би салве оптужби о издајницима, потурицама, бакировцима данима слушали???

Тиха реакција након нове Одлуке Уставног суда БиХ, помирљиве поруке, суздржаност и одустајање од  напуштања заједничких институција, за шта се громогласно залагао док није постао раја и сјео на канабе у балкански Техеран са превише џамија. Додик је поново постао Дашак свјежине на Балкану, и сваким даном показује да је спреман на све, од уласка у НАТО, усвајања Закона о забрани негирања геноцида, па ако треба ставити и фес на главу, само да устоличи Тегелтију и уђе у нови Савјет министара БиХ.

 

Небојша Вукановић