palpal

Dodik i Nurkić, bosanska ljepotica i zvijer

Šta je kameleon kada se uporedi sa prevrtljivošću, lepezom promjene boja i stavova Milorada Dodika? Toliko je krupnih zaokreta, promjene stavova, mišljenja i politike, da ni sam Dodik ne može sebe da pohvata, niti se ujutro kada se probudi sjeća šta je prethodni dan govorio. Za samo nekoliko mjeseci od velikog (lažnog) srpskog ultra-nacionaliste kome smetaju džamije, balkanski Teheran i „arlaukanje“ hodža, koji maše srpskim zastavama i najavljuje referendume, odcjepljenje i nezavisnost Republik Srpske, pretvorio se u velikog BH fanatikosa koji daje novac za Bihać, Semizovac, reprezentaciju svoje drage domovine Bosne i Hercegovine..

Prije nekoliko dana Dodik je napisao pismo podrške i poželio brz oporavak od povrede košarkašu Portlanda Jusufu Nurkiću, koga zovu „bosanska zvjer“, istakavši da je njegov veliki fan. Jusuf Nurkić je u više navrata pokazao da je istinski bosanski nacionalista ( ne lažni poput Dodika, i svaka mu čast pa nije zaboravio svoj narod u dalekoj Americi), snažno se bori za Bosnu i Hercegovinu i svoj narod i u dalekoj Americi,  nastupa u posebnim patikama sa cvijetom Srebrenice, a Mladiću je tokom suđenja poželio da ga čeka kabur (mrtvački sanduk).

Kad vidimo pismo podrške „fana“ Nurkiću, bosanskoj zvjeri i cvijetu Srebrenice, onda ne treba da nas čudi što je Dodik pobacao sve srpske zastave i obilježja oko sebe, i što je i napaćena značka sa srpskom trobojkom spala sa revera sakoa BH fanatikosa, bivšeg lažnog srpskog nacionaliste i patriote.

Na kraju samo treba postaviti pitanje javnosti šta bi radio RTRS i ATV da su kojim slučajem Mladen Bosić, Mirko Šarović ili Dragan Mektić napisali slično pismo Jusufu Nurkiću, i kakve bi salve optužbi o izdajnicima, poturicama, bakirovcima danima slušali???

Tiha reakcija nakon nove Odluke Ustavnog suda BiH, pomirljive poruke, suzdržanost i odustajanje od  napuštanja zajedničkih institucija, za šta se gromoglasno zalagao dok nije postao raja i sjeo na kanabe u balkanski Teheran sa previše džamija. Dodik je ponovo postao Dašak svježine na Balkanu, i svakim danom pokazuje da je spreman na sve, od ulaska u NATO, usvajanja Zakona o zabrani negiranja genocida, pa ako treba staviti i fes na glavu, samo da ustoliči Tegeltiju i uđe u novi Savjet ministara BiH.

 

Nebojša Vukanović