Dodik i Kovačević uz Soroša i strane službe

Da  li je i Milorad Dodik u službi Soroša i stranih službi bezbjednosti? Prije dva dana mediji pod njegovom kontrolom objavili su vijest da strane službe stoje iza protesta koji je u subotu održan na Trgu Krajine u Banjaluci, na kome se okupilo oko 10 000 građana. Sa ciljem da uplaše i demolarišu građane, režimski mediji su po nalogu iz Kabienta, preko beogradskog žutog tabloida „Alo“, neposredno uoči protesta plasirali besmislen spin kako tobože opozicija i strane službe namjeravaju na silu da svrgnu Dodika koristeći okupljanje građana u Banjaluci, koji traže istinu i pravdu za pokojnog Davida Dragičevića.                                                                                             

Umjesto straha i apatije, kako su to bili planirali medijski gurui režima koji stoje iza pisanja tabloida „Alo“, spin i podmetanja su izazvali revolt i bijes, pa su građani masovno izašli na ulice i pokazali da nisu naivni i mutavi kako to misle čelnici režima. Dodik se uplašio, vidno je nervozan, što pokazuje i njegovo nekonvencionalno ponašanje i dolazak na protest ispred Okružnog tužilaštva u Banjaluci. Tako jedan dan kritikuje Davidovog oca jer traži novu obdukciju i istinu, štiti Lukača i čelnike MUP-a Srpske, koji su pokušajima podmetanjima i prikrivanja ubistva prvobitno tvrdili da je David izvršio suicid nakon pljačke kuće, da bi već drugi dan bio uz porodicu, kritikovao tužilaštvo i istražne organe.                                                                             

Režim je nervozan jer ne zna na koji način da izađe iz afere u koju je sam upao zbog lošeg rada zarobljenih institucija. Dodik na sve načine pokušava da se izvadi iz cijele situacije, ali mu to nikako ne uspijeva i sve više tone u živo blato. Logično bi bilo da zbog sramnog ponašanja, pokušaja podmetanja i obmane javnosti i policije, Dodik smijeni ministra Dragana Lukača i cjelokupno rukovodstvo MUP-a, ali očito da nema snage za tako nešto.

Dodikov dolazak na proteste, za koje je sam dva dana ranije preko svojih medija tvrdio da ih organizuju strane službe sa ciljem njegovog rušenja, ogolilo je do kraja režim, njegove sinekure, lažljive medije, spinove, lažne analitičare…                                                                                   

Dodik ipak nije pogriješio u jednom, a to je izbora saputnika sa kojim je u tandemu došao na protest građana ispred Tužilaštva. Novi portparol SNSD-a Radovan Kovačevića je podijeljena ličnost koji se jedan dan predstavlja kao Jugosloven i ljevičar građanske orjentacije koji našu Otadžbinu naziva Republikom Šumskom, a već drugi dan je veliki Srbin, patriota, desničar i nacionalista… U vještini prerušavanja, presvlačenju i preobražajima, Kovačeviću bi pozavidio i Arsen Lupen, a čak ni Dodik ponekad ne može da ga prati u neprekidnim prestrojavanjima.                                         

U zamršenoj i nepredvidivoj situaciji malo je kome šta jasno, osim da na ovim prostorima odavne nema pravde, i da ne funkcioniše pravna država. Ostaje da se vidi da li će možda Dodik uskoro ukinuti nekim svojim Dekretom Tužilaštvo u Banjaluci ako brzo ne razriješi slučaj, kao što je najavio gašenje suda u Zvorniku zbog odluka u predmetu „Alumina“!

 

Nebojša Vukanović