Додик и Ковачевић уз Сороша и стране службе

Да  ли је и Милорад Додик у служби Сороша и страних служби безбједности? Прије два дана медији под његовом контролом објавили су вијест да стране службе стоје иза протеста који је у суботу одржан на Тргу Крајине у Бањалуци, на коме се окупило око 10 000 грађана. Са циљем да уплаше и демоларишу грађане, режимски медији су по налогу из Кабиента, преко београдског жутог таблоида „Ало“, непосредно уочи протеста пласирали бесмислен спин како тобоже опозиција и стране службе намјеравају на силу да свргну Додика користећи окупљање грађана у Бањалуци, који траже истину и правду за покојног Давида Драгичевића.                                                                                             

Умјесто страха и апатије, како су то били планирали медијски гуруи режима који стоје иза писања таблоида „Ало“, спин и подметања су изазвали револт и бијес, па су грађани масовно изашли на улице и показали да нису наивни и мутави како то мисле челници режима. Додик се уплашио, видно је нервозан, што показује и његово неконвенционално понашање и долазак на протест испред Окружног тужилаштва у Бањалуци. Тако један дан критикује Давидовог оца јер тражи нову обдукцију и истину, штити Лукача и челнике МУП-а Српске, који су покушајима подметањима и прикривања убиства првобитно тврдили да је Давид извршио суицид након пљачке куће, да би већ други дан био уз породицу, критиковао тужилаштво и истражне органе.                                                                             

Режим је нервозан јер не зна на који начин да изађе из афере у коју је сам упао због лошег рада заробљених институција. Додик на све начине покушава да се извади из цијеле ситуације, али му то никако не успијева и све више тоне у живо блато. Логично би било да због срамног понашања, покушаја подметања и обмане јавности и полиције, Додик смијени министра Драгана Лукача и цјелокупно руководство МУП-а, али очито да нема снаге за тако нешто.

Додиков долазак на протесте, за које је сам два дана раније преко својих медија тврдио да их организују стране службе са циљем његовог рушења, оголило је до краја режим, његове синекуре, лажљиве медије, спинове, лажне аналитичаре…                                                                                   

Додик ипак није погријешио у једном, а то је избора сапутника са којим је у тандему дошао на протест грађана испред Тужилаштва. Нови портпарол СНСД-а Радован Ковачевића је подијељена личност који се један дан представља као Југословен и љевичар грађанске орјентације који нашу Отаџбину назива Републиком Шумском, а већ други дан је велики Србин, патриота, десничар и националиста… У вјештини прерушавања, пресвлачењу и преображајима, Ковачевићу би позавидио и Арсен Лупен, а чак ни Додик понекад не може да га прати у непрекидним престројавањима.                                         

У замршеној и непредвидивој ситуацији мало је коме шта јасно, осим да на овим просторима одавне нема правде, и да не функционише правна држава. Остаје да се види да ли ће можда Додик ускоро укинути неким својим Декретом Тужилаштво у Бањалуци ако брзо не разријеши случај, као што је најавио гашење суда у Зворнику због одлука у предмету „Алумина“!

 

Небојша Вукановић