Dodik bez srpske trobojke i u svom Kabinetu

Lažni patriota mjesecima javnost zamajava pričama o srpskoj zastavi, sramoteći tako svetinju, ali zastave Republike Srpske nema čak ni u njegovom Kabinetu!? Dodik je kao predsjedavajući Predsjedništva BiH danas u svom Kabinetu održao konsultacije sa druga dva člana, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, a novinari su bili iznenađeni i začuđeni kada je iza Dodika u njegovom Kabinetu stajao grb i zastava Bosne i Hercegovine, a nije bilo srpske trobojke!  Takođe čudi što Dodik sjedi sa Šefikom, jer je godinama optuživao političke protivnike da su izdajnici jer sjede sa optuženim za ratne zločine!

Umjesto da čuva čast trobojke, koja simbolizuje jedan narod, Dodik je ponizio srpsku zastavu, praveći od nje objekat za manipulaciju. Dodik je zastavu Srpske namjerno po dolasku u Predsjedništvo BiH ostavio pred vratima svog Kabineta kako bi ona „nestala“, a njegovi režimski mediji širili mržnju i trovali javnost spinovima, lažima i podvalama. Vrijeme je pokazalo da je on pravi bosanski patriota, u skladu sa prvom izjavom po preuzimanju mandata da Predsjedništvo BiH treba da bude epicentar svih aktivnosti i političkih odluka, jer iza njega nema srpske trobojke, ali ima grb i zastava domovine Bosne i Hercegovine.

 

Sastanak Mladena Ivanića sa zamenikom državnog sekretara SAD-a Metju Palmerom i američkom ambasadorkom Morin Kormak, iz aprila ove godine, pokazuje da su grb i zastava Republike Srpske bili u Predsjedništvu BiH mnogo prije nego je Dodik u njega ušao, ali su one poštovane i nisu bile predmet manipulacije lažnog patriote. Biće zanimljivo vidjeti kako će Dodik prokomentarisali današnje konsultacije i izostanak srpske trobojke, i šta populista i lažni patriota treba više da uradi pa da građani Srpske napokon prestanu nasjedati na njegove jeftine trikove i suicidno vjerovati 100 puta ponovljenim lažima i podmetanjima.

 

Nebojša Vukanović