palpal

Dodik a ne kum Radišić je prodao zgradu

Mile Radišić se samo formalno vodio kao vlasnik firme i zgrade „Grand trejd“ u centru Banjaluke, a stvarni vlasnik je njegov kum i predsjednik Srpske Milorad Dodik. Podsjetiću javnost da je sam Mile Radišić priznao da je on samo figura i paravan za veliki posao, i da je Dodik uložio 15 miliona maraka u gradnju velelepne zgrade u centru Banjaluke, u kojoj je sada sjedište kompanije MTEL. Između ostalog Dodik je samo novac uprao i uložio preko Ljube Ćubića i firme Niskogradnja, koja je fiktivno kupila od Mileta Radišića 3 dunuma zemlje u banjalučkom naselju Obilićevo i platila ga 5,5 miliona maraka, skoro 2 000 KM po metru kvadratnom. Radišić je prethodno ovu lokaciju kupio od grada Banjaluke za svega 100 000 maraka, a cijela transakcija je izvedena kako bi se mogao oprati i uložiti Dodikov novac u završetak objekta.                                

Dodik je tokom gradnje objekta imao sastanak sa grupom domaćih bankara i tražio je da oni keditiraju i finansijski pomognu gradnju, a da je on kao stvarni vlasnik garant kredita, dok je Radišić marioneta i samo formalno vlasnik na papiru kako se građani ne bi upitali otkud silni milioni i imovina predsjedniku. Dodik je sa prethodnom i sadašnjom upravom MTEL-a lično dogovarao mjesečno iznajmljivanje prostorija za 400 000 KM, a potom i prodaju zgrade „Grand trejd“ za 65 miliona maraka, što znači da je zaradio oko 50 miliona maraka. Podsjetiću javnost da sam prije 3 godine u centralnom Dnevniku BN televizije javno pozvao Dodika da kaže da li stoji iza firme koja se formalno vodi na njegovom kumu Miletu Radišiću, ali on nikada nije želio da odgovori na brojna i javno postavljena pitanja.

Umjesto odgovora njegova policija je protiv mene Specijalnom tužilaštvu podnijela smiješne optužnice za otmicu  i organizovani kriminal kako bi izvršila pritisak i skrenula pažnju javnosti sa suštine, ali je prošle godine smiješna Krivična prijava odbačena kao neosnovana. Vrijeme, kao najbolji sudija, će pokazati da govorim istinu i da sam uspio razotkriti zamršenu konstrukciju koja je poslužila predsjedniku kao paravan kako bi prikrio svoje učešće u velikom projektu i poslu, vrijednom 65 miliona maraka.

Dodik i Radišić su stari kumovi, a kumstvo je potvrđeno i 2015. godine kada je sin Mileta Radišića Renato bio vjenčani kum Igoru Dodiku, sinu Milorada Dodika.

Nebojša Vukanović