palpal

Dobrotvori i donatori

Komentari.png

Dobrotvori i donatori

Gradska administracija i njen Agrarni fond poklonili 14 tegli meda Dječijem vrtiću „Naša radost“.. Gradonačelnik poklonio sveske učenicima na početku školske godine.. Privrednik iz Trebinja poklonio sitan građevinski materijal novoosnovanom Lukinom novoosnovanom „Radniku“… Ovo su samo neke od vijesti i naslova kojima dvorski trebinjski portali svakodnevno bombarduju čitaoce šireći lažnu sliku o uspjesima i naporima nove gradske administracije. Sigurno je da nema grada u Evropi koji ima više lažnih dobrotvora, humanitaraca i donatora od Trebinja.

Većinu lažnih dobrotvora čine vodeći političari i dvorski neimari, mnogobrojni Lukini „domaćini“. Još ranije sam predlagao da se po gradonačelniku Trebinja uvede „lukimetar“ kao nova mjera za licemjerstvo, jer njegova beskrupuloznost, dvoličnost, prevrtljivost nije se mogla vidjeti ranije na ovim prostorima. U najmanju ruku je neprimjereno i neukusno od gradonačelnika da podijeli nekolike tuđe sveske ili tegle meda, koje su kupljene iz budžeta ili su med pčelari ostavili tokom prijave za sajam, pa da glumi nekog dobročinitelja i dobrotvora. Posebna priča su Lukini „domaćini“, dvorski neimari koji su namještenim dogovorenim tenderima i kriminalnim javnim nabavkama iz elektro-energetskog sektora ili gradske administracije izvukli ogroman novac, a potom pokušavaju da prljavim novcima peru savjest i glume dobrotvore.

Među njima u poslednje vrijeme su najaktivniji oni koji su vjerno služili Slavku poslednje 4 godine, a sada pokušavaju da poklanjanjem nekog sitnog građevinskog materijala Lukinim javnim firmama javno obznane kako su ponovo na pravoj strani, i da će vjerno služiti Lakiju kao što su prije Slavku, Dobru, Božidaru… Dovoljno je pročitati naslove, jer za čitanje tekstova treba imati jak želudac, pa da osjetite mučninu, nelagodu i neprijatnost, jer se ne može pročititi ništa o stvarnim životnim problemima ljudi koji se bore da prežive dok u medijima teče med i mlijeko.

Jedino što me raduje da je Laki Lučiano ponovo mobilisao svoje botove, pa se o meni orkestrirano pljuva čak i ispod tekstova o otvaranju o otvaranju fontane, gašenju požara, koji nemaju nikakve veze sa politikom. To je znak Lukine nemoći, ali i pokazatelj straha i da se mene najviše boji, što je svakako dobro i opravdano. Teško prođe jedan dan a da se u komentarima na dvorskim portalima ne pozove na linč Bakirovog izdajnika iz Sarajeva, piromana koji po Bakirovom nalogu pali požare… Sramno je ponašanje većine trebinjskih portala, koji za malu šaku srebrenjaka služe Mafiji, iskrivljuju realnu sliku grada, veličaju vlast stvarajući nekakav imaginarni svijet i virtuelno Trebinje koje je ljepše i uređenije od Rima i Pariza.

Jedan od najogavnijih primjera je novi Lakijev skutonoša i radnih gradske administracije Karađorđe Bjelaković, ljudska bijeda i smeće koje je godinama preuzimalo moje tekstove i priloge kako bi dobio neku čitanost sajta, moleći i cmileći kako je srčani bolesnik koji od toga hrani dijete i porodicu, a poslije u znak zahvalnosti svakodnevno iznosio najmonstruoznije laži i gluposti kako nemam diplomu, kako nikada nisam ni studirao, emitujući po Lukinom nalogu snimljene razgovore sa kriminalcima.

Interesuje me samo da li se crni Karađorđe Bjelaković i ostali nekada zapitaju gdje će i od čega živjeti kad im ode Luka ?

Nebojša Vukanović