Ђокић се за Луку и сламку хвата

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић потврдио је својим интервјуом тачност мојих ранијих навода и најава да се на јесен спрема „реконструкција“ Владе, смјена Петра др Ђокића и још неких министара, мада се ништа суштински неће промијенити све док се систем и начин функционисања администрације не промијени. Нервозан, у шкрпцу и навучен на танак лед, лондонски ђак Петар др Ђокић покушава да спаси функцију и на све стране тражи помоћ, заштиту и подршку.

Дачић му не може пуно помоћи, јер Вучић захтјева његову смену, па се дављеник и за сламку хвала. Тако се према мојим сазнањима Ђокић састао са високим функционером СНС-а и предсједником ОО СНС у београдској општини Чукарица Радом Петровићем, иначе рођеним братом ген-сека СНСД-а Луке Петровића. Ђокић покушава да преко Рада Петровића ублажи ударе из Србије, али и преко Луке издејствује даљу подршку и заштиту Додика, како би „преживио“ реконструкцију. Лука и шура Илија имају „конекцију“ са Ђокићем преко послова и комбинација у Електропривреди РС и противе се смјени Ђокића, али неће ризиковати своје привилегије и положај како би спасили лондонског ђака. Посебно неће Лука који је такође у немилости Додика у последње вријеме, и врло је могуће да нови генерални секретар СНСД-а буде из Приједора.

Колико је ситуација у Влади затегнута можда најбоље  говори информација да су на сахрану члана породице премијера Вишковића у Милићима дошли сви министри у Влади Српске осим Петра др Ђокића и његове марионете Душка Милуновића, а једино се министарка породице, омладине и спорта Соња Давидовић није придружила бојкоту социјалиста, чиме се показују јасне пукотине у овој странци. Смјену са функције министра енергетике млађи кадрови социјалиста покушавају искористити као повољан тренутак за промјене на челу Социјалистичке партије и свргавање „лидера“ Петра Ђокића. У владајућој коалицији ври и кључа на све стране, врло је могуће да социјалисти доживе судбину ДНС-а и Додик их поцјепа на два дјела, и нема сумње да је пред нама врела политичка јесен.

 

Небојша Вукановић