palpal

Div junačina

Naš Vođa i „lider“ je prava junačina, ili se bar tako želi predstaviti, što pokazuje i današnja manipulacija sa podnošenjem krivične prijave protiv samog sebe Tužilaštvu BiH. On želi da se pokaže kao div junak, koji je spreman prvi da stavi glavu na panj i tobože se žrtvuje za svoj narod, pa je prvi dan stupanja na snagu izmjena Krivičnog zakona BiH o kažnjavanju negiranja genocida, koje je nametnuo njegov prijatelj i drag gost u Bakincina za Đurđevdan, odlazeći visoki predstavnik Velentin Incko, prijavio sebe kako je kršio zakon, jer je javno ustvrdio da nije bilo genocida u Srebrenici.

On to nije izjavio danas, već prije 7 dana kada je njegov kućni prijatelj Incko, koga sada na odlasku odjednom naziva sinom oficira Hitlerovog GESTAPOA,  potpisao sporne izmjene Zakona, a koje su danas stupile na snagu. Sliku je jasno da nema nikakve eventualne odgovornosti i da će biti odbačena od sestre iz HDZ-a Gordane Tadić, jer zakon ne važi retroaltivno. Radi se o nocom jeftinom populizmu, manipulaciji i glumljenju velike i hrabre srbende, koja galami i udara se u prsa junačka kad treba narodu odglumiti patriotu, a čim malo zagusti povija i povlači, prihvata sve što se od njega traži!

Dodikov koalicioni partner iz Srebrenice Ćamil Duraković, koga su odbornici SNSD-a izabrali za predsjednika Skupštine opštine Srebrenici i koji, nažalost, otvoreno i javno veliča ratne zločince o čemu sam već pisao, želi da se pokaže kao veliki Bošnjak i nacionalista, veći katolik od pape, pa je navodno podnio Krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog objave na tviteru.

Umjesto što glumi div junaka, velikog patriotu, heroja i srbendu, prijeti u prazno da će policija Srpske blokirati SIPU, kojom uzdred rukovodi njegov kadar Darko Ćulum, licemjerni Dodik bi trebao da raskine koaliciju sa Ćamilom i SDA u Srebrenici, ali i ostalim opštinama i zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine, te pokaže koalicionim partneru Ćamilu, SDA i ostalim radikalnim partnerima da je takvo ponašanje nedopustivo.

 

 

 

Nebojša Vukanović