Disident Dobro Ćuk uzvraća udarac

Bivši gradonačelnik Trebinja i odbornik aktuelnog saziva lokalnog parlamenta Dobroslav Ćuk nije kandidat na listi SNSD-a za lokalne izbore, i tako se njegova politička karijera polako završava jer ga je „prekrižio“ gen-sek Luka Petrović, nastavljajući svoju politiku skidanja glava i uklanjanja svih potencijalnih konkurenata i onih koji mogu da ga ugroze. Luka je došao do vrha i na čelo trebinjskog SNSD-a, postao poslanik 2014. godine, tako što je zabio nož u leđa, smijenio i uklonio svog mentora Marka Mitrovića, a vremenom je uklonio sve one koje je smatrao konkurentima i protivnicima u stranci, te se okružio poltronima, kumovima i poslušnicima. Pored Dobra prekrižen je i drugi odbornik SNSD-a Željko- Kelja Vučurević, koji neće imati priliku da se bori za drugi mandat jer Luka u njega nema povjerenje, a zanimljivo da na listi SNSD-a nema Nataše Gadže, iako je prije nekoliko dana bila najavljena na dvorskim portalima.

Uprkos strahovlada, pritisku i teroru, mnogi ne sjede skrštenih ruku i smatraju da je pravi momenat za tihu osvetu, koja se servira hladna, a poraz Mika dr Ćurića i SNSD-a u novembru značio bi smjenu i kraj karijere Luke Lučiana Petrovića. Ćuk je 2012. djelimično izgubio izbore jer ga je Luka minirao na svakom koraku, kako bi preuzeo Partiju i postao gradonačelnik, a sada je prava prilika da mu uzvrati na pravi način. Dobroslav Ćuk ne krije da će raditi protiv Luke i Mika, što potvrđuje i činjenica da je na mojoj stranci javno „lajkovao“ komentar i objavu Miša Miljanovića, koji je dezertera Luku kritikovao zbog vrijeđanja boraca i tražio da kaže na kom je ratištu i u kojoj vojnoj jedinici bio tokom rata.

Crvena „Služba“ sve detaljno prati, posebno moj blog koga se boje više od zmije, i nema sumnje da je Luka već obavješten kako ga Dobro javno kritikuje i podržava napade na netu i društvenim mrežama, i da je Ćuk odlučio da javno pošalje poruku Luki i svojim partijskim kolegama.

 

Ćuk nije jedini, još je mnogo bivših visokih funkcionera SNSD-a, čija imena ne želim da spominjem kako im ne bi napravio problem, koji su nezadovoljni i koji će iz sjenke da rovare, glasaju i rade protiv Mika i Luke.

Bio sam veliki kritičar Dobroslava Ćuka jer je Trebinje 8 godina stagniralo, propuštene su prilike, mnoge stvari su rađene pogrešno i nisu bile na svom mjestu, ali je Dobro bio veliki demokrata u odnosu na današnje lokalne tirjane koji sve ugušiše i uništiše. Ćuk jeste kontrolisao Radio Trebinje, određene medije i novinare koji su mu se ulizivali, ali nije bila ovakva strahovlada, teror, cenzura, snažan pritisak, ucjene, tortura, prijetnje, otkazi.. Ćuk bi ponekad pomogao sirotinji i izašao im u susret, iako nisu bile njegove pristalice i članovi SNSD-a, dok danas i pas lutalica u azilu mora da ima crvenu traku, maše repom i umiljava se kad Miko i Luka svrate na Obodinu ako želi da dobije oglodanu koščicu iz gradskog budžeta.

Mnogi u SNSD su frustrirani represijom, mobingom, ucjenama i stalnim pritiskom,  priželjkuju slobodu i uklanjanje osionih partijskih moćnika, a glasanje protiv vlasti u novembru, u tišini, bez puno „ofiranja“ i pompe, prava je prilika za osvetu i skidanje jarma sa vrata, ne samo građana Trebinja već i većine članova SNSD-a.

 

Nebojša Vukanović