Дисидент Добро Ћук узвраћа ударац

Бивши градоначелник Требиња и одборник актуелног сазива локалног парламента Доброслав Ћук није кандидат на листи СНСД-а за локалне изборе, и тако се његова политичка каријера полако завршава јер га је „прекрижио“ ген-сек Лука Петровић, настављајући своју политику скидања глава и уклањања свих потенцијалних конкурената и оних који могу да га угрозе. Лука је дошао до врха и на чело требињског СНСД-а, постао посланик 2014. године, тако што је забио нож у леђа, смијенио и уклонио свог ментора Марка Митровића, а временом је уклонио све оне које је сматрао конкурентима и противницима у странци, те се окружио полтронима, кумовима и послушницима. Поред Добра прекрижен је и други одборник СНСД-а Жељко- Кеља Вучуревић, који неће имати прилику да се бори за други мандат јер Лука у њега нема повјерење, а занимљиво да на листи СНСД-а нема Наташе Гаџе, иако је прије неколико дана била најављена на дворским порталима.

Упркос страховлада, притиску и терору, многи не сједе скрштених руку и сматрају да је прави моменат за тиху освету, која се сервира хладна, а пораз Мика др Ћурића и СНСД-а у новембру значио би смјену и крај каријере Луке Лучиана Петровића. Ћук је 2012. дјелимично изгубио изборе јер га је Лука минирао на сваком кораку, како би преузео Партију и постао градоначелник, а сада је права прилика да му узврати на прави начин. Доброслав Ћук не крије да ће радити против Луке и Мика, што потврђује и чињеница да је на мојој странци јавно „лајковао“ коментар и објаву Миша Миљановића, који је дезертера Луку критиковао због вријеђања бораца и тражио да каже на ком је ратишту и у којој војној јединици био током рата.

Црвена „Служба“ све детаљно прати, посебно мој блог кога се боје више од змије, и нема сумње да је Лука већ обавјештен како га Добро јавно критикује и подржава нападе на нету и друштвеним мрежама, и да је Ћук одлучио да јавно пошаље поруку Луки и својим партијским колегама.

 

Ћук није једини, још је много бивших високих функционера СНСД-а, чија имена не желим да спомињем како им не би направио проблем, који су незадовољни и који ће из сјенке да роваре, гласају и раде против Мика и Луке.

Био сам велики критичар Доброслава Ћука јер је Требиње 8 година стагнирало, пропуштене су прилике, многе ствари су рађене погрешно и нису биле на свом мјесту, али је Добро био велики демократа у односу на данашње локалне тирјане који све угушише и уништише. Ћук јесте контролисао Радио Требиње, одређене медије и новинаре који су му се улизивали, али није била оваква страховлада, терор, цензура, снажан притисак, уцјене, тортура, пријетње, откази.. Ћук би понекад помогао сиротињи и изашао им у сусрет, иако нису биле његове присталице и чланови СНСД-а, док данас и пас луталица у азилу мора да има црвену траку, маше репом и умиљава се кад Мико и Лука сврате на Ободину ако жели да добије оглодану кошчицу из градског буџета.

Многи у СНСД су фрустрирани репресијом, мобингом, уцјенама и сталним притиском,  прижељкују слободу и уклањање осионих партијских моћника, а гласање против власти у новембру, у тишини, без пуно „офирања“ и помпе, права је прилика за освету и скидање јарма са врата, не само грађана Требиња већ и већине чланова СНСД-а.

 

Небојша Вукановић