Дисциплинска због кариоле и паркинга

Градске власти Требиња су изразито ревносне када треба утјерати страх и казнити непослушне. То показује и дисциплински поступак који је покренут против радника градског д.о.о. Паркинг сервиса јер је оставио кариолу са „лисицама“ за закључавање возила на мјесту гдје „градоначелник“ Мико др Ћурић оставља свог службеног аудија, о чему сам раније писао.

У дисциплинској пријави против Васиљевића, коју је написао директор Милорад Будинчић, наводи се да је паркирањем кариоле на паркинг мјесту радник теже повриједио радну дужност јер је онемогућио друге запослене да обављају  радне обавезе!? Није јасно како је паркирана кариола спријечила раднике Паркинг сервиса д.о.о. да раде свој посао, али можда ће директор то показати током вођења дисциплинског процеса. Нема сумње да је кариола само повод, а да је стварни разлог поступка објава информације да је Паркинг сервис остао без возила и горива, и да радници морају кариолама превозити лисице за закључавање аутомобила која нису платила паркинг.

Сулудим потезима градских власти никад краја. Паркинг у Требињу скупљи је него у ширем центру Рима, а наставља се ширење зона наплата паркинга све до првих села и приградских насеља. Тако ће се ускоро паркинг наплаћивати у Бреговима, Ложиони и Мокрим Доловима, а зоне ће се ширити све до Мостаћа, како би се спојили са Градом сунца, гдје је Драшковић већ одредио цијену паркинга од 10 марака!? Високе цијене паркинга, као и поскупљење смјештаја и других услуга, су узрок смањења броја гостију и туриста у Требињу.

Ваљда од силних ширења зона и наплаћених паркинга др Мику остане који динар да купи Паркинг сервису половног „југа“ или „голфа 2“, како радници не би на леђима и кариоли вукли „лисице“ и алат..

 

Небојша Вукановић