palpal

Disciplinska zbog kariole i parkinga

Gradske vlasti Trebinja su izrazito revnosne kada treba utjerati strah i kazniti neposlušne. To pokazuje i disciplinski postupak koji je pokrenut protiv radnika gradskog d.o.o. Parking servisa jer je ostavio kariolu sa „lisicama“ za zaključavanje vozila na mjestu gdje „gradonačelnik“ Miko dr Ćurić ostavlja svog službenog audija, o čemu sam ranije pisao.

U disciplinskoj prijavi protiv Vasiljevića, koju je napisao direktor Milorad Budinčić, navodi se da je parkiranjem kariole na parking mjestu radnik teže povrijedio radnu dužnost jer je onemogućio druge zaposlene da obavljaju  radne obaveze!? Nije jasno kako je parkirana kariola spriječila radnike Parking servisa d.o.o. da rade svoj posao, ali možda će direktor to pokazati tokom vođenja disciplinskog procesa. Nema sumnje da je kariola samo povod, a da je stvarni razlog postupka objava informacije da je Parking servis ostao bez vozila i goriva, i da radnici moraju kariolama prevoziti lisice za zaključavanje automobila koja nisu platila parking.

Suludim potezima gradskih vlasti nikad kraja. Parking u Trebinju skuplji je nego u širem centru Rima, a nastavlja se širenje zona naplata parkinga sve do prvih sela i prigradskih naselja. Tako će se uskoro parking naplaćivati u Bregovima, Ložioni i Mokrim Dolovima, a zone će se širiti sve do Mostaća, kako bi se spojili sa Gradom sunca, gdje je Drašković već odredio cijenu parkinga od 10 maraka!? Visoke cijene parkinga, kao i poskupljenje smještaja i drugih usluga, su uzrok smanjenja broja gostiju i turista u Trebinju.

Valjda od silnih širenja zona i naplaćenih parkinga dr Miku ostane koji dinar da kupi Parking servisu polovnog „juga“ ili „golfa 2“, kako radnici ne bi na leđima i karioli vukli „lisice“ i alat..

 

Nebojša Vukanović