Детаљи и епилог крвавог сукоба у Невесињу!

У мјесту Батковић код Невесиња синоћ је дошло до крвавог сукоба и обрачуна у ком су учествовала браћа Бештић, Милош у Јован, и Ацо Ристић, сувласник фирме „Еуро лајн“ и дискотеке у Невесињу. Сукоб се десио испред Ристићеве породичне куће, а према мојим сазнањима након што је добио ударац ножем, чак 11 убода, Ацо Ристић и његов кум су потегли оружје и из пиштоља тешко ранили Јована Бештића, коме се љекари Клиничког центра на Бијелом Бријегу у Мостару боре за живот.

 

Ристић је задобио посјекотине ножем по екстремитетима, и такође је збринут у болницу. Тучи и пуцњави претходила је бурна свађа и расправа, а наводно осим пиштоља и ножева кориштене су и палице.  Полиција је извршила увиђај, па би она требала да саопшти јавности више детаља о крвавом обрачуну. Наводно Ристић је већ дуже времена у сукобу са браћом Бештић, а све је ескалирало синоћ испред његове породичне куће. У сукобу је учествовао и Спасоје Самарџић, који је сувласник фирме са Ацом Ристићем. Бештићи су наводно раније демолирали кафић, који је у власништву Ристића и Самарџића, због чега је један од браће добио затворску казну, а синоћ је наводно тражио од њега новац да плати казну и не иде у затвор, а расправа и покушај изнуде довео је до обрачуна.

Невесиње је некада био познато као миран градић, али очито да су свеопшти хаос и анархија која влада у друштву урушили све, па и безбједности ситуацију која више није задовољавајућа.

 

Небојша Вукановић