Detalji i epilog krvavog sukoba u Nevesinju!

U mjestu Batković kod Nevesinja sinoć je došlo do krvavog sukoba i obračuna u kom su učestvovala braća Beštić, Miloš u Jovan, i Aco Ristić, suvlasnik firme „Euro lajn“ i diskoteke u Nevesinju. Sukob se desio ispred Ristićeve porodične kuće, a prema mojim saznanjima nakon što je dobio udarac nožem, čak 11 uboda, Aco Ristić i njegov kum su potegli oružje i iz pištolja teško ranili Jovana Beštića, kome se ljekari Kliničkog centra na Bijelom Brijegu u Mostaru bore za život.

 

Ristić je zadobio posjekotine nožem po ekstremitetima, i takođe je zbrinut u bolnicu. Tuči i pucnjavi prethodila je burna svađa i rasprava, a navodno osim pištolja i noževa korištene su i palice.  Policija je izvršila uviđaj, pa bi ona trebala da saopšti javnosti više detalja o krvavom obračunu. Navodno Ristić je već duže vremena u sukobu sa braćom Beštić, a sve je eskaliralo sinoć ispred njegove porodične kuće. U sukobu je učestvovao i Spasoje Samardžić, koji je suvlasnik firme sa Acom Ristićem. Beštići su navodno ranije demolirali kafić, koji je u vlasništvu Ristića i Samardžića, zbog čega je jedan od braće dobio zatvorsku kaznu, a sinoć je navodno tražio od njega novac da plati kaznu i ne ide u zatvor, a rasprava i pokušaj iznude doveo je do obračuna.

Nevesinje je nekada bio poznato kao miran gradić, ali očito da su sveopšti haos i anarhija koja vlada u društvu urušili sve, pa i bezbjednosti situaciju koja više nije zadovoljavajuća.

 

Nebojša Vukanović