DEMOSU traži objavu rata Nešiću i DNS-u

U mafijaškom udruženju zvanom „vladajuća koalicija“ vri kao u košnici, a imajući u vidu međusobne sukobe zaraćenih stranaka, lidera i frakcija oko plijena i funkcija, njima ne treba opozicija i  spoljni napadi, urušiće se sami među sobom. Svako udara na svakog, više sa leđa nego direktno, a najvrelije je između dojučerašnjih stranačkih drugara, podijeljenih socijalista, Selakovih i Đokićevih, te DRPOSA i DNS-a.

Sinošnji (tragi)komični nastup Nenada Nešića u Bijeljini, napadi na DRPOS i poslanika Dakića, izazvao je ogorčenje kod članova Čubrilovićeve stranke. Tako je član Glavnog odbora DRPOSA Dragan Pajić tražio da se uzvrati udarac Nešiću i DNS-u objavi rat, te unutar vladajuće grupe se upitao do kada će da ćute kao kukavice i trpe udarce.

Da li će smoći snage i hrabrosti u DRPOSU da objave rat Nešiću i DNS-u, tražiti smjene i izbacivanje iz koalicije ostaje da se vidi. Sigurno je da tzv. „vladajuća koalicija“ nije duga vijeka, i da je pitanje dana kada će poteći handžare i krenuti jedni druge da hvataju za vratove.

Da se Nešiću opasno klima, i da Dodik prijeti da će ga smijeniti i povući pitanje kriminala u Putevima Srpske, oštreći na njemu pravnu državu i borbu protiv korupcije,  govori i činjenica da Nešić kaže da je spreman za sječu glave jer će iznići nova. Na mene je poseban utisak ostavila besjeda bivšeg ministra policije Dragutina Jovičića koji najavljuje postavljanje pitanja odgovornosti za pljačku države i zloupotrebu funkcija, kao da su on, Nešić i DNS u opoziciji a ne na vlasti 20 godina, i kao da nije imao vremena da hapsi, zavodi pravdu i red dok je bio ministar unutrašnjih poslova.

Mala bara puno krokodila, a tenzije i sukobi pokazuju da se polako približava konačan kraj i finalni sukob mafijaških klanova koji se nazivaju vladajućim partijama.

 

Nebojša Vukanović