palpal

Demobilisani borci na skupu opozicije

Na skupu koji zbog nasilja režima, urušavanja institucija i kršenja osnovnih ljudskih i građanskih prava sutra od 18 časova organizuje grupa opozicionih poslanika u parku Mladen Stojanović, o položaju i problemima boračke populacije govoriće demobilisani borci i oficiri Vojske Republike Srpske, major Brano Pejanović iz Nevesinja i banjalučanin Željko Ćurković, demobilisani borac 16-te i Prve oklopne motorizovane brigade Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske.

SNSD i ostale satelitske stranke režima mobilišu i pozivaju svoje članove i aktiviste po mjesnim odborima da sutra dođu na Dodikova kontramiting.

Još jednom apelujem na sve građane da budu mirni i dostojanstveni, da se ničeg ne plaše, i da sutra u što većem broju dođu na skup protiv nasilja i ludila, urušavanja države, društva i institucija. Tražimo da se nakon smjene procesuira Dragan Lukač, jer policija treba da štiti a ne da tuče narod, građane i narodne poslanike, te da se procesuiraju i kazne oni koji su falsifikovali i poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske poturili lažni Program reformi BiH, koji je Predsjedništvo BiH poslalo u sjedište NATO-a u Brisel.

Neka bude što biti ne može, neka bude borba neprestana!

 

Nebojša Vukanović