Деманти који РТРС није желио објавити

Деманти који РТРС није желио да објави иако је по закону и Кодексу РАК на то обавезан, а који сам упутио на прилог који је припремио Синиша Михаиловић и који је емитован у Дневнику 2 РТРС-а 18.3.2018. године.

 

Небојша Вукановић

Улица Вожда Карађорђа 54

89 101 Требиње

 

 

РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

н/р уредника Информативног програма Синише Михаиловића

н/р уредника Дневника 2

 

 

                                                                                   ДЕМАНТИ

На  непрофесионални прилог Синише Михаиловића емитован у Дневнику 2 дана 18.3.2018. године

 

Начин на који се РТРС већ дуже времена обрачунава са мојом породицом, не презајући чак ни од омаловажавања костију мојих предака, је врхунац непрофесионализма, пропаганде, бешчашћа и примитивизма. Умјесто да као главни и одговорни уредник да примјер осталим новинарима и инсистира на истини, одговорности и професионалности, пружи прилику и другој страни да изнесе свој став и одговори на оптужбе, вашљива гњида, морална и људска наказа и режимски потрчко Синиша Михаиловић својим радом гази сва новинарска правила, контаминира јавни простор и срамоти Јавни сервис Републике Српске.                                                                                           

Крајње је нечасно и нељудски превртати кости мојих предака који су мученички пострадали од усташке руке, а само за један дан, 24.6.1941. године у Ржану јаму бачено је 11 Вукановића, а међу њима и мој ђед Владо Сима Вукановић. Језичком погрешком на конференцији за новинаре случајно сам умјесто Владо Симов Вукановић рекао ђед Симо, касније исправивши „лапсус лингве“. Да је морална амеба Михаиловић поштовала минимум новинарских стандарда и прије емитовања прилога позвала ме да појасним случајну језичку погрешку, не би нечасно вријеђао и превртао кости српских мученика.                                                           

Никада нисам нападао Цркву, већ је браним од недостојних свештеника попут Григорија Дурића. Објављене фотографије и писање дубровачке штампе јасно показују да је свештеник Стево Ковачевић служио помен усташама на Дакси, изнад споменика стријељаним усташама који је подигнут 1994. године. Сви напади на мене и моју породицу неће сакрити велику срамоту и недолично понашање неколицине недостојних свештеника који продају вјеру за вечеру.                                            Daksa.jpg

Медијски линч коју ваша Фабрика мржње лажи и зла дани проводи против чланова моје породице је показатељ ваше немоћи. Умјесто што кукавички нападате моје сроднике и преврћете кости предака, позивам вас да ме позовете да уживо гостујем у информативном програму РТРС-а како би аргументима, доказима и интелектуалном расправом гледаоцима показали ко говори истину.

Још једном желим да изразим гађење и презир према свима лажима, подвалама и подметањима које се свакодневно емитују у програму РТРС-а.

 

Небојша Вукановић